Showing 2781–2800 of 5927

Q2781.Who is famous for antiapartheid in South Africa?

Easy
A Nelson Mandela
B Michelengelo
C Barak obama
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2782.The Fastin Buddha Statue is located in which museum?

Easy
A Karachi museum
B Lahore museum
C Faisalabad museum
D None of these
Important Places & Landmarks PPSC 2025

Correct Answer: B

Q2783.Right to fair trial is given in?

Easy
A Article 10 A
B Article 10
C Article 8
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2784.Who presides over the Council of Common Interests?

Easy
A President
B PM
C Governor
D None of the above
World Politics & Government PPSC 2025

Correct Answer: B

Q2785.Election Commission is formed under which Article ?

Easy
A Article 10
B Article 10 A
C Article 218
D None of the above
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q2786.Who supervises all revenue officers?

Easy
A Board of Revenue
B Council of Common Interests
C Both
D None of the above
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2787.According to the Constitution, loyalty belongs to whom?

Easy
A Province
B State
C City
D None of the above
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q2788.Equality of citizens is in which Article?

Easy
A Article 25
B Article 26
C Article 27
D Article 28
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2789.What does it means? \" Generalia specialibus non derogant\"

Easy
A A special law takes precedence over a general law
B A law over special procedure
C Both
D None of the above
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2790.What is the meaning of the legal maxim Noscitur a socils?

Easy
A A word is known by the company it keeps
B A sentence is known by the company it keeps
C Both
D None of the above
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2791.What is the meaning of the legal maxim Nemo judex in causa sua?

Easy
A No one should be judge in his own cause
B Everyone should be judge of his own cause
C Everyone should be judge of others
D None of the above
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2792.What does the term \" Procedural Fairness\" means?

Easy
A It means fair and just legal procedures, ensuring both parties are heard before a decision is made
B It means fair and just legal procedures without ensuring that both parties are heard
C Both
D None of the above
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2793.Unlawful assembly under PPC 141, punished under which section for unlawful assembly?

Easy
A Section 142
B Section 143
C Section 144
D Section 145
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q2794.Who provides secretariat support for meeting?

Easy
A IG
B Inspector
C DG
D None of the above
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q2795.Quorum of the meeting is ?

Easy
A One half
B One third
C One fourth
D None of the above
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2796.If there exists a public nuisance, upon confirmation by EO, what is issued?

Easy
A An EPO
B An audit
C Both
D None of the above
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2797.A person was trying to sell a good on a higher rate, but he was stopped from doing so?

Easy
A The Penalty would be effective if the trade happen or is he guilty of offence
B The Penalty would not be effective in this situation
C Both A and B
D None of the above
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2798.If a complain is made against a public nuisance it must contain and encroachments?

Easy
A Affidavit
B Respondent
C Both A and B
D None of the above
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2799.Maximum punishment to commit offence under hoarding act is?

Easy
A 2 years
B 3 years
C 4 years
D 5 years
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q2800.Punishment under section 33 of colonization of government land act?

Easy
A Imprisonment upto six months or 2 lakh
B imprisonment of 3 years
C imprisonment of 4 years
D None of the above
World Politics & Government PPSC 2025

Correct Answer: A