Showing 281–300 of 4795

Q281.Who among the following is the founder of Microsoft:

Easy
A Charles Babbage
B Bill Gates
C Elon Musk
D None of these
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: B

Q282.Physical part of computer is called:

Easy
A Hardware
B Software
C CPU
D None of these
Computer Basics PPSC 2023

Correct Answer: A

Q283.Cursor is a _________.

Easy
A Cursor
B Thin blinking Line
C Pointing device (mouse)
D None of these
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: B

Q284.Which device stores data permanently ?

Easy
A Hard disk
B Flash disk
C DVD
D All of these
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: D

Q285.Which of the following is a case that contar electronic components of the computer used process data?

Easy
A Control port
B System unit
C Master section
D Computer chip
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: B

Q286.Which option in MS-Word enables the user to send the same letter to different recipients?

Easy
A Mail merge
B Macros
C Indent
D Template
MS Word PPSC 2023

Correct Answer: A

Q287.Which is correct form of Cell range in MS Excel ?

Easy
A A1-A10
B A1-B1
C A1 : A10
D A1 to A10
MS Excel PPSC 2023

Correct Answer: C

Q288.Complete the proverb: An early bird catches the ____?

Easy
A Task
B Worm
C Success
D Victim
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: B

Q289.OIC stands for?

Easy
A Organizing of Islamic Committee
B Organization of islamic Cell
C Organizing of Islamic Cooperation
D Organization Of Islamic Conference
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: C

Q290.Which of the following is not a page size?

Easy
A Landscape
B A4
C A3
D None of these
Computer Networks PPSC 2023

Correct Answer: A

Q291.The accuracy of the floating point numbers representable in two 16 bit words of a computer is approximately:

Easy
A 16 digits
B 6 digits
C 4 digits
D 2 digits
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: B

Q292.What is the alternative computer jargon for bug?

Easy
A Leech
B Squid
C Slug
D Glitch
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: D

Q293.Computer operator function is:

Easy
A Provides data for operating
B Determines a sequence
C Perform defined tasks
D All of these
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: D

Q294.Which shortcut is used to save the document?

Easy
A Ctrl+A
B Ctrl+B
C Ctrl+S
D Ctrl+I
MS Word Shortcut Keys PPSC 2023

Correct Answer: C

Q295.Which shortcut is used for copy the text?

Easy
A Ctrl+C
B Ctrl+V
C Ctrl+X
D Ctrl+U
MS Word Shortcut Keys PPSC 2023

Correct Answer: A

Q296.How many bits are in one byte?

Easy
A 4 bits
B 6 bits
C 8 bits
D None of these
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: C

Q297.In 1956 DNA polymerase was discovered from the cell of:

Easy
A E. coli
B Streptococcus
C Pseudomonadota
D None of these
Computer Basics PPSC 2023

Correct Answer: A

Q298.One cell thick vessels are called:

Easy
A Veins
B Pulmonary artery
C Capillaries
D Arteries
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: C

Q299.Who has become youngest Microsoft Certified Professional?

Easy
A Arooba Ansari
B Arish Fatima
C Javeria Jalil
D Kiran Naz
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: B

Q300.Which Tab of Ms Word contains the Shapes Option?

Easy
A Home
B Review
C Insert
D None of these
MS Word PPSC 2023

Correct Answer: C