Showing 281–300 of 1996

Q281.The headquarter of European Union is at:

Easy
A Vienna
B Brussels
C Paris
D New york
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: B

Q282.First president of Indian National Congress was:

Easy
A Gopal Krishna Gokhale
B Dadabhai Naorojee
C Womesh Chandra Bannerjee
D Dinshaw Edulji Wacha
International Affairs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q283.The united nations conventions on the right of child (UNCRC) included in UN in:

Easy
A 1989
B 1992
C 1993
D 1995
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: A

Q284.European Union suspended military Alliance to Turkey in 2019 due to attack on:

Easy
A Iraq
B Iran
C Yemen
D Sayria
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: D

Q285.United Nations Agency with the mandate to protect refugees?

Easy
A UNICEF
B UNFPA
C UNSCO
D UNHCR
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: D

Q286.Which Country will host 2022 Olympics?

Easy
A Paris
B China
C India
D Australia
Important Events, Personalities, Sports & Culture PPSC 2020

Correct Answer: B

Q287.Imran Khan won the world Cup in

Easy
A 1995
B 1993
C 1994
D 1992
Important Events, Personalities, Sports & Culture PPSC 2020

Correct Answer: D

Q288.Summer Olympics 2024 is going to be held in

Easy
A Paris
B Pyongyang
C Paris
D Yuncheng
Important Events, Personalities, Sports & Culture PPSC 2020

Correct Answer: A

Q289.How many olympic records does usian bolt have?

Easy
A 3 title
B 4 title
C 5title
D 6 title
Important Events, Personalities, Sports & Culture PPSC 2020

Correct Answer: A

Q290." We the people and United Nations " this line is written in the preamble of:

Easy
A Charter of the WHO
B Charter of the United Nation
C Charter of the World Bank
D Charter of the UNICEF
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: B

Q291."INTERPOL" Headquarter is:

Easy
A Germany
B France
C Canada
D Austraila
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q292.The Regional Comprehensive Economic Partnership (RCEP) is a free trade agreement among the nations of:

Medium
A (A) North America
B (B) Europe
C (C) Asia-Pacific
D (D) None of these
Global Economy, Development & Reports CSS 2024

Correct Answer: C

Correct Answer: Asia-Pacific.

Q293.World Religion Day 2021 was celebrated on ______ January.

Medium
A 13
B 14
C 15
D None of these
International Affairs CSS 2023

Correct Answer: B

Correct Answer: 14.

Q294.The South Sudan independence referendum was held in:

Medium
A 2011
B 2012
C 2013
D None of these
International Affairs CSS 2023

Correct Answer: A

Correct Answer: 2011.

Q295.There are ______ members in NATO.

Medium
A 26
B 27
C 28
D None of these
International Organizations CSS 2023

Correct Answer: D

Correct Answer: None of these.

Q296.The former Secretary-General of the UN, Mr. Kofi Annan, belonged to:

Medium
A Ghana
B Kenya
C Nigeria
D None of these
International Organizations CSS 2023

Correct Answer: A

Correct Answer: Ghana.

Q297.______ doesn't support any aquatic life:

Medium
A Red Sea
B Caspian Sea
C Dead Sea
D None of these
International Affairs CSS 2023

Correct Answer: C

Correct Answer: Dead Sea.

Q298.______ is the Afghan Foreign Minister:

Medium
A Abdul Ghani
B Mullah Yaqoob
C Amir Khan Muttaqi
D None of these
International Affairs CSS 2023

Correct Answer: C

Correct Answer: Amir Khan Muttaqi.

Q299.World Environment Day is celebrated each year on ______ June.

Medium
A 5
B 6
C 7
D None of these
International Organizations CSS 2023

Correct Answer: A

Correct Answer: 5.

Q300.The Falkland Islands are located near:

Medium
A Australia
B Argentina
C UK
D None of these
International Affairs CSS 2023

Correct Answer: B

Correct Answer: Argentina.