Showing 281–300 of 1905

Q281.Jammu-Kashmir Population is majority based on:

Medium
A Muslims
B Hindu
C Sikh
D Budhist Assistant S&GAD (Morning) Held On 01-12-2024 (
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: A

Q282.Work hard lest you __

Medium
A will fail
B should fail
C would fail
D None of these Assistant S&GAD (Evening) Held On 01-12-2024 (
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: B

Q283.(32)-3/5=

Medium
A 1/6
B 1/7
C 1/8
D 1/9
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: C

Q284.1/5 of sum of two angle is 24 and half of their difference is 14. Find the larger angle

Medium
A 74 Degree
B 67 Degree
C 89 Degree
D 100 Degree
Geometry & Mensuration PPSC 2024

Correct Answer: A

Q285.If x:y=2:1 then (5x2 -13xy + 6y2 ):

Medium
A 5
B 0
C -5
D 10
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: B

Q286.If a height of a right triangle is 4 less than its base. If the hypotenuse is 10 cm find the length of two sides

Medium
A 5, 8 cm
B 6,9 cm
C 8.8, 4.8 cm
D 7.8, 6.9 cm
Geometry & Mensuration PPSC 2024

Correct Answer: C

Q287.If team has won 5 match which become 25 percent of the total matches. Find the number of total matches?

Medium
A 25
B 28
C 20
D 18
Percentage, Ratio & Average PPSC 2024

Correct Answer: C

Q288.Which central Asian country faced two revolutions

Medium
A Kyrgyzstan
B Tajkistan
C Turkamanistan
D Uzbikstan Tehsil Dar officer G.k Screening Held on (15-12-2024) (
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: A

Q289.Term Securitization belongs to which school of thoughts?

Medium
A the Copenhagen School of Barry Buzan
B Oxfor School System
C Harvard University
D MIT G.k Portion(Sub Engineer Mechanical Bs-14)Dated 30-11-2024 (
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: A

Q290.Allama Iqbal Period as a Punjab Legislative member is

Medium
A 1926-1930
B 1926-1929
C 1927-1929
D 1927-1930
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: D

Q291.When Cyprus was invaded by Turkey

Medium
A 20 july 1974
B 18 Nov 1974
C 27 march 1974
D 16 june 1974 G.k Portion( Sub Engineer Civil Bs-14) Dated 30-11-2024 (
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: A

Q292.What is the actual amount Umar paid if he paid 7,895 as usher at a rate of 10%?

Medium
A 78950
B 35637
C 65267
D None of these
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: A

Q293.The border line area between Pakistan and India at Sir Creek disputed area of Sindh is called?

Medium
A Red line
B Green Line
C Orange Line
D None of these
Geometry & Mensuration PPSC 2024

Correct Answer: B

Q294.What is the percentage area covered by Baluchistan province?

Medium
A 61%
B 52%
C 57%
D 43.6%
Percentage, Ratio & Average PPSC 2024

Correct Answer: D

Q295.Sports drinks with less than 6 % carbohydrates are called :

Medium
A Isotonic
B Hypotonic
C Hypertonic
D None of these
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: B

Q296.In bad weather when the wind blows up to 150 mph, it is called :

Medium
A Hurricane
B Tornado
C Cyclone
D None of these
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: C

Q297.a-7 = 5, c = 3 then find a^2 + b^2 + c62-ab-bc-ac.

Medium
A 12
B 14
C 16
D All of these
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: A

Q298.The Treaty of versallies was signed between Germany and Allies in

Medium
A 3 march 1919
B 7 may 1918
C 28 june 1919
D 30 july 1919
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: C

Q299.Angles of a parallelogram are represented as:

Medium
A Complementary
B Supplementary
C Equal
D Unequal
Geometry & Mensuration PPSC 2024

Correct Answer: B

Q300.If the initial population of Panda was 100 and grow to 125 after the first year, which of the following functions best models the population of pandas P with respect to the number of years if the population growth of pandas is considered to be linear?

Medium
A P = 25t + 100
B P = 100(2.5)^t
C P = 100 + 2.5^t
D None of these
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: A