Showing 3021–3040 of 5927

Q3021.National Anthem was composed by?

Easy
A AG Chaghla
B Hafeez Jalindhri
C Ghulam Rasool
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q3022.Lahore resolution 1940 was presented by?

Easy
A Allama Iqbal
B AK Fazul Haq
C Molana Shibli Nomani
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q3023.Nadwa Ul Ulma was Founded by?

Easy
A M Shibli Nomani
B Sir Syed Ahmad Khan
C Allama Iqbal
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q3024.Jamat Islami was founded by?

Easy
A Syed Ali Mudodi
B Allama Iqbal
C Sir Syed Ahmad Khan
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q3025.How many Articles are there in 1956 Constitution

Easy
A 234
B 250
C 280
D 290
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q3026.18th Amendment was related to?

Easy
A Provincial Powers
B Presidential Powers
C Senate powers
D None of these
World Politics & Government PPSC 2025

Correct Answer: A

Q3027.Which muslim reformer wrote book on modern Islam in English Language

Easy
A Sir Syed Ahmad Khan
B Allama Iqbal
C Altaf Hussain
D None of these
Books, Authors & Literature PPSC 2025

Correct Answer: B

Q3028.Shah Jahan buried in which city?

Easy
A Agra
B Shah Jahanabad
C Dehli
D Bombay
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q3029.First Woman who got noble Prize?

Easy
A Marie Curie
B Anglina
C Angela Markal
D None of these
Awards & Prizes PPSC 2025

Correct Answer: A

Q3030.China became republic in

Easy
A 1948
B 1949
C 1950
D 1951
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q3031.Khanpur Dam is in?

Easy
A Haripur
B Swabi
C Haiderabad
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q3032.Saudia Arabia was Founded in 1932 by?

Easy
A King Aziz Al- Suad
B M bin Salman
C Kind Faisal
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q3033.Dr. Abdul Qadeer did PHD From?

Easy
A USA
B UK
C Belgium
D France
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q3034.What is between Tropic of Cancer and Capricon?

Easy
A Torrid Zone
B Arid Zone
C Tropical Zone
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q3035.Which university ranks first in USA

Easy
A MIT
B Princeton University
C Oxford University
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q3036.Pentagon is also called

Easy
A Department of Defence and War
B Department of foreign affairs
C Department of Religious affairs
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q3037.World War II started in the year

Easy
A 1938
B 1939
C 1940
D 1941
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q3038.1984 and Animal Form are books of

Easy
A George Orwell
B Walter Orhan
C George Washington
D None of these
Books, Authors & Literature PPSC 2025

Correct Answer: A

Q3039.SAARC was established in the year

Easy
A 1983
B 1984
C 1985
D 1986
International Organizations PPSC 2025

Correct Answer: C

Q3040.Martin Copper invented

Easy
A Telephon
B Mobile Phone
C Radio
D Television
Inventions & Discoveries PPSC 2025

Correct Answer: B