Showing 301–320 of 1996

Q301.The Iran-Pakistan gas pipeline is called the:

Medium
A Peace Pipeline
B Friendship Pipeline
C Great Pipeline
D None of these
Pakistan National Affairs CSS 2023

Correct Answer: A

Correct Answer: Peace Pipeline.

Q302.The Lapis Lazuli Corridor links Afghanistan to:

Medium
A Iran
B Turkey
C Russia
D None of these
International Affairs CSS 2023

Correct Answer: B

Correct Answer: Turkey.

Q303.The 2023 Special Olympics were held in:

Medium
A Germany
B Belgium
C Portugal
D None of these
International Affairs CSS 2023

Correct Answer: A

Correct Answer: Germany.

Q304.NAFTA stands for:

Medium
A North African Free Trade Agreement
B North Atlantic Free Trade Agreement
C North American Free Trade Agreement
D None of these
International Affairs CSS 2023

Correct Answer: C

Correct Answer: North American Free Trade Agreement.

Q305.The ______ is the world's largest inland body of water.

Medium
A Caspian Sea
B California Sea
C Bering Sea
D None of these
International Affairs CSS 2023

Correct Answer: A

Correct Answer: Caspian Sea.

Q306.The UN Sustainable Development Goals are intended to be achieved by:

Medium
A 2030
B 2035
C 2040
D None of these
International Organizations CSS 2023

Correct Answer: A

Correct Answer: 2030.

Q307.Russia annexed Crimea from Ukraine in:

Medium
A 2012
B 2013
C 2014
D None of these
Global Conflicts & Security CSS 2023

Correct Answer: C

Correct Answer: 2014.

Q308.Pakistan became a permanent member of the Shanghai Cooperation Organization in:

Medium
A 2016
B 2017
C 2018
D None of these
Pakistan National Affairs CSS 2023

Correct Answer: B

Correct Answer: 2017.

Q309.How many countries are declared nuclear powers?

Medium
A 7
B 8
C 9
D None of these
International Organizations CSS 2022

Correct Answer: C

Correct Answer: 9.

Q310.FATF stands for:

Medium
A Financial Action Task Force
B Federal Agency Task Force
C Financial Authority Task Force
D None of these
International Affairs CSS 2022

Correct Answer: A

Correct Answer: Financial Action Task Force.

Q311.Washington D.C. is the ______ state of the USA.

Medium
A 48th
B 49th
C 50th
D None of these
International Affairs CSS 2022

Correct Answer: D

Correct Answer: None of these.

Q312.Which is the smallest country in the world?

Medium
A Vatican City
B Maldives
C Monaco
D None of these
International Organizations CSS 2022

Correct Answer: A

Correct Answer: Vatican City.

Q313.Who is the founder of Wikipedia?

Medium
A Julian Assange
B Jimmy Wales
C Bill Gates
D None of these
International Organizations CSS 2022

Correct Answer: B

Correct Answer: Jimmy Wales.

Q314.______ is known as the land of the rising sun.

Medium
A Japan
B Norway
C Kenya
D None of these
International Organizations CSS 2022

Correct Answer: A

Correct Answer: Japan.

Q315.______ will be the next leap year.

Medium
A 2022
B 2023
C 2024
D None of these
International Affairs CSS 2022

Correct Answer: C

Correct Answer: 2024.

Q316.COP26 was held in which country?

Medium
A UK
B USA
C France
D None of these
International Organizations CSS 2022

Correct Answer: A

Correct Answer: UK.

Q317.The present Speaker of Pakistan's National Assembly is:

Medium
A Asad Qaisar
B Asad Umar
C Qasim Suri
D None of these
Pakistan National Affairs CSS 2022

Correct Answer: A

Correct Answer: Asad Qaisar.

Q318.As per IMF sources, Pakistan's GDP growth would be ______ in the year 2022.

Medium
A 3.96
B 3.94
C 3.92
D None of these
Pakistan Economy CSS 2022

Correct Answer: D

Correct Answer: None of these.

Q319.The Upper House of the British Parliament is:

Medium
A Senate
B House of Lords
C House of Commons
D None of these
International Affairs CSS 2022

Correct Answer: B

Correct Answer: House of Lords.

Q320.SAARC stands for:

Medium
A South Asian Association for Regional Corporation
B South Asian Association for Regional Cooperation
C South Asian Association for Regional Council
D None of these
International Organizations CSS 2022

Correct Answer: B

Correct Answer: South Asian Association for Regional Cooperation.