Showing 301–320 of 1905

Q301.Pakistan's forest comprises what percentage?

Medium
A 4.9%
B 5.9%
C 6.6%
D None of These
Percentage, Ratio & Average PPSC 2024

Correct Answer: A

Q302.Who invented bulb?

Medium
A Philips
B Robert Edison
C Willium
D None of these Assistant Director -Evening (23-11-2024) (
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: C

Q303.The line y=-2x-2 is perpendicular to line I. If these two lines have the same y-intercept , which of the following could be the equation of line I:

Medium
A y=-2x-2
B y=2x-2
C y=1/2x-2
D y=-1/2x-2
Algebra PPSC 2024

Correct Answer: C

Q304.A ladder 15 meters long just reaches the top of a vertical wall. If the ladder makes an angle of 60 degree with the wall, find the height of the wall.

Medium
A 7 m
B 7.5 m
C 8 m
D 8.5 m
Geometry & Mensuration PPSC 2024

Correct Answer: B

Q305.According to the Pakistan Bureau of Statistics (PBS) the growth rate of population of Pakistan in 2023 is?

Medium
A 1.55%
B 2.55%
C 3.55%
D None of these
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: B

Q306.Forests are only --------- of the total area of Pakistan ?

Medium
A 3.8%
B 4.8%
C 8.1%
D 6.8%
Geometry & Mensuration PPSC 2024

Correct Answer: B

Q307.The length of Siachen Glacier is:

Medium
A 66 km
B 76 km
C 86 km
D 96 km
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: B

Q308.In 1994 Men's Hockey World Cup , Pakistan defeated which country:

Medium
A Australia
B India
C Netherland
D Italy
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: C

Q309.What is the Total Height of K-2 Peak?

Medium
A 8511 m
B 8210 m
C 8410 m
D 8611 m
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: D

Q310.Find the breadth of a rectangular field whose length is 18 m and area is 216m2?

Medium
A 12m
B 20m
C 18m
D 144m
Geometry & Mensuration PPSC 2024

Correct Answer: A

Q311.If a person earns 80,000 in a week and saves 20,000, then the amount they spend is 60,000, which is of their total salary."

Medium
A 75%
B 25%
C 50%
D 95%
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: A

Q312.The ratio between two numbers is 3: 4. If each number is increased by 3, the ratio becomes 4:5. Find the difference between the numbers?

Medium
A 7
B 3
C 9
D 2
Percentage, Ratio & Average PPSC 2024

Correct Answer: B

Q313.A worker is paid Rs 2310 for 6 days. If his total wage during a month add up to Rs. 9230, Find the number of days in the month he worked?

Medium
A 28 days
B 22 days
C 24 days
D 26 days
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: C

Q314.3x + 3/4 * x - 4 = 5/4 the value of x is?

Medium
A 6
B 3
C 4
D 5
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: C

Q315.Find the breadth of a rectangular field, given that its length is 18 meters and its area is 666 square meters?

Medium
A 44 m
B 12 m
C 24 m
D 37 m
Geometry & Mensuration PPSC 2024

Correct Answer: C

Q316.(0.49) x (0.343) + (0.2401)4 x = (70 37 + 100)?+

Medium
A 4
B 1
C 2
D 3
Algebra PPSC 2024

Correct Answer: B

Q317.Gigabyte is equal to _____.

Medium
A 1024 Bytes
B 1024 Bits
C 1024 Megabytes
D 1024 Terabytes
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: C

Q318.Which of the following fraction is greater than 3/4 and less than 5/6?

Medium
A 9/10
B 2/3
C 1/2
D 4/5
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: D

Q319.A car travel at the speed of 36 km per hour. What is the distance travelled by the car with in 20 seconds in meter?

Medium
A 100 m
B 150 m
C 200 m
D 250 m
Time, Work & Speed PPSC 2023

Correct Answer: C

Q320.If an-2=3n-1. Find the value of an:

Medium
A 2n+3
B 3-5
C 2n+2
D None of these
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: D