Showing 3281–3300 of 5927

Q3281.From Whom did Allama Iqbal seek help in poetry in his early days?

Easy
A Mir Taqi
B Dagh Dehlvi
C Shah Dehlvi
D None of these
Books, Authors & Literature PPSC 2025

Correct Answer: B

Q3282.Ghalib born in which city?

Easy
A Delhi
B Lacknow
C Agra
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q3283.Baba e Urdu is name of:

Easy
A M. Abdul Haq
B Mirza Ghalib
C Taimoor Langra
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q3284.Sabz qadam hona means:

Easy
A Mubarak hona
B Manhoos hona
C be good
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q3285.Musawaray Gham?

Easy
A Rashid Al Khairi
B Mirza Ghalib
C Mir Taqi
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q3286.Wo sift jis me Ism ki tadad malom ho?

Easy
A Ism Addadi
B Isme Toseef
C Both
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q3287.Kick the bucket means

Easy
A To survive
B To reveal
C To die
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q3288.All the books on the table is the new? Find subject in this sentence.

Easy
A All the books
B on the table
C the new
D None of these
Books, Authors & Literature PPSC 2025

Correct Answer: A

Q3289.Apostrophe in ours:

Easy
A ours
B our's
C ours'
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q3290.Which of the following join two clauses of sentence?

Easy
A Intejunction
B Conjunction
C Phrase
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q3291.Whom did help the rich man? Change voice.

Easy
A Who was helped by the rich man?
B Who helped the rich man?
C who helped by the rich man
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q3292.'He said that he would go as soon as it was possible' convert into direct.

Easy
A He said,"I shall go as soon as it is possible."
B He said, "he will go as soon as it will bepossible."
C He said,"I shall go as soon as it will be possible."
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q3293.Clause + That place is often.

Easy
A Adverb
B Adjective
C Noun
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q3294.A:B= 2:3 & B:C = 4:7 Total amount 410000, B shares?

Easy
A 120000
B 140000
C 150000
D None of thesea
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q3295.Muslims got right of separate electorate from the year?

Easy
A 1900
B 1909
C 1933
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q3296.Hamayun captured delhi in?

Easy
A 1555
B 1600
C 1607
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q3297.Which King laid the foundation of Muslim rule in India?

Easy
A M. Ghori
B Shahabud din Tughluk
C Shershah suri
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q3298.Hafeez Jalandhari Buried in?

Easy
A Lahore
B Gujranwala
C karachi
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q3299.Pervaiz Musharif came into power in which year?

Easy
A 1997
B 1999
C 2002
D 2000
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q3300.What was 1962 constitutional assembly tenure?

Easy
A 5 years
B 6 years
C 4 years
D None of These
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A