Showing 321–340 of 4795

Q321.What is the function of Logical Unit in a computer?

Easy
A To produce result
B To perform arithmetic and logic operation
C To control flow of information
D To store result data
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q322.Which of the following is not a MS Power Point view?

Easy
A Slide view
B Slide Show View (Slide Sow View)
C Orientation View
D Presentation View
MS PowerPoint PPSC 2020

Correct Answer: C

Q323.Which of the following functions in Microsoft Excel is used to count items in a cell range:

Easy
A COUNT
B AVERAGE
C SUM
D MAX
MS Excel PPSC 2020

Correct Answer: A

Q324.In MS Excel 2016 Which of the following can be used to split window into two?

Easy
A Format>Window (Formate>Window)
B View>Window>split
C Window>split
D View>Split
MS Excel PPSC 2020

Correct Answer: B

Q325.In a Windows PC the shortcut key for redoing the last action in Microsoft PowerPoint is:

Easy
A CTRL+R
B CTRL+Z
C CTRL+Y (CRTL+Y)
D CTRL+O
MS PowerPoint PPSC 2020

Correct Answer: C

Q326.Which component of computer is also considered as its "Heart"?

Easy
A Monitor
B Keyboard
C Scanner
D Microprocessor
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q327.Which of the following is not a valid Zoom percentage in Excel?

Easy
A 10
B 100
C 300
D 500
MS Excel PPSC 2020

Correct Answer: D

Q328.Which of the following Windows don't have Start button?

Easy
A Windows Vista (Window Vista)
B Windows 7 (Window 7)
C Windows 8 (Window 8)
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q329.To create table of columns and rows for statistical or mathematical calculations using spreadsheet which software is used?

Easy
A Excel
B Word Pad
C Word Perfect
D Corel Draw
MS Excel PPSC 2020

Correct Answer: A

Q330."From Memory" is the autobiography of:

Easy
A Ch. Muhammad Ali
B Sir Firoz Khan Noon
C Muhammad Ali Bogra
D Hussain Shaheed Suharwardy
Computer Basics PPSC 2020

Correct Answer: B

Q331.Which of the following is the first computer to use "Stored Program Concept"?

Easy
A UNIVAC
B ENIAC
C EDSAC
D None of these
Computer Basics PPSC 2020

Correct Answer: C

Q332.Which of the following is a database management system?

Easy
A Window
B Oracle
C Dos
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q333.Which shortcut key is used to save document?

Easy
A Ctrl+A
B Ctrl+S
C Ctrl+X
D None of these
MS Word Shortcut Keys PPSC 2020

Correct Answer: B

Q334.Ctrl+B is used in MS Word to:

Easy
A Search the selected text
B Paste the selected text
C Bold the selected text
D Open the specified file
MS Word PPSC 2020

Correct Answer: C

Q335.Integrated Circuits (ICs) were used in which generation of computer?

Easy
A First
B Second
C Third
D Fourth
Computer History PPSC 2020

Correct Answer: C

Q336.In MS Word, formulas and symbols are used in which menu?

Easy
A Insert ribbon
B Insert menu
C Both A & B
D None of these
MS Word PPSC 2020

Correct Answer: C

Q337.Complete the proverb. "An early bird catches the__________?

Easy
A Worn
B Fly
C Worm
D Victim
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q338.Through which social media App did the Govt. of Pakistan launch its Coronavirus (COVID-19) information service?

Easy
A Facebook
B WhatsApp (Whats App)
C Twitter
D Instagram
Internet Services & Communication PPSC 2020

Correct Answer: B

Q339.Integrated Circuits (ICs) were used in generation of computer?

Easy
A First
B Second
C Third
D Fourth
Computer History PPSC 2020

Correct Answer: C

Q340.Through which social media App Govt. of Pakistan launched Coronavirus (COVID-19) information service?

Easy
A Facebook
B Whats App
C Twitter
D Instagram
Internet Services & Communication PPSC 2020

Correct Answer: B