Showing 321–340 of 1905

Q321.Find the height of a parallelogram whose area in 54cm2 and the base is 15 cm:

Medium
A 2.6 cm
B 3.6 cm
C 4.6 cm
D 5.6 cm
Geometry & Mensuration PPSC 2023

Correct Answer: B

Q322.If 3x-8= -23, what is the value of 6x-7 ?

Medium
A -35
B -36
C -37
D -38
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: C

Q323.A fort had provision of food for 150 men for 45 days. After 10 days 25 men left the fort. The number of days for which the remaining food will last is _____.

Medium
A 41
B 42
C 43
D 44
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: B

Q324.A manufacturer of TV sets produced 600 units in the third year and 700 units in the seventh year. Assuming that the production increases uniformly by a fixed number every year, find the production in the last year.

Medium
A 250 TV sets
B 350 TV sets
C 450 TV sets
D 550 TV sets
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: D

Q325.Which country border shared with Pakistan stretches for approximately 2250 km:

Medium
A India
B Afghanistan
C Iran
D China
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: B

Q326.What is the height of mount K2:

Medium
A 7960 m
B 8611 m
C 4848 m
D 8485 m
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: B

Q327.Which function is used to find string length in PPSC and give the answer 4:

Medium
A Length (PPSC)
B Len (PPSC)
C Strl(PPSC)
D None of these
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: B

Q328.What is maximum zoom percentage in MS-Word:

Medium
A 100%
B 300%
C 500%
D 600%
Percentage, Ratio & Average PPSC 2023

Correct Answer: C

Q329.One Atmospheric Pressure is equal to:

Medium
A 700 mm
B 730 mm
C 760 mm
D 790 mm
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: C

Q330.A profit of rupees 12300 is distributed among the three partners in the ratio 4/3:7/6:11/12. Find the share of third partner?

Medium
A 4200
B 3300
C 4600
D None of these
Percentage, Ratio & Average PPSC 2023

Correct Answer: B

Q331.A tank in the shape of cylinder of diameter 2.4 m and height 6.4 m contains oil up to the brim. Find the number of complete cylindrical containers of base radius 8.2 cm and height 28 cm that can be filled by the oil in the tank?

Medium
A 4895 m3
B 9316 m3
C 4136 m3
D 4761 m3
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: A

Q332.The price of a share in the stock exchange dropped from 62.50 to 52.50 in a week. What was the percentage change in the price of share?

Medium
A 10%
B 12%
C 14%
D 16%
Percentage, Ratio & Average PPSC 2023

Correct Answer: D

Q333.The length and breadth of a rectangular drawing room of a house are 18 ft and 13 ft respectively. The length of house is 10 ft. If the cost of painting is Rs.40 per square ft. Find the cost of painting the drawing room?

Medium
A Rs. 76,860
B Rs. 68,160
C Rs. 34,160
D 24,800
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: D

Q334.If X*Y=x 2 +Y2 -xy then the value of 9*11 is:

Medium
A 93
B 103
C 113
D 121
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: B

Q335.An oil burner in a housing development burns 76 gallons of fuel oil per hour. At 9 am on a very cold day, the superintendent asks the housing manager to put in an emergency order for more fuel oil. At that time, he report that he has on hand 266 gallons. At noon, he again comes to the manager, notifying him that no oil has delivered. The Maximum amount of time that he can continue to furnish heat without receiving more oil is

Medium
A 1 hour
B 1/2 hour
C 2 hour
D 2/3 hour
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: B

Q336.According to Human Development Index literacy rate of Pakistan in 2019 was:

Medium
A 56%
B 57%
C 58%
D 59%
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: C

Q337.The standard time duration of a micro teaching cycle is:

Medium
A 12 minutes
B 24 minutes
C 36 minutes
D 60 minutes
Percentage, Ratio & Average PPSC 2023

Correct Answer: C

Q338.The primary objective of cost accounting is to :

Medium
A Ascertain the cost of goods and services
B Ascertain the profit
C Inventory valuation
D Fixation of selling price
Profit, Loss & Interest PPSC 2023

Correct Answer: A

Q339.P/V ratio shows the _______ ratio.

Medium
A Profit earning capability
B Profit and Volume
C Safety margin
D None of these
Percentage, Ratio & Average PPSC 2023

Correct Answer: B

Q340.Fixed assets turnover ratio is a :

Medium
A Long -term solvency ratio
B Short-term solvency ratio
C Turnover ratio
D Profitability ratio
Percentage, Ratio & Average PPSC 2023

Correct Answer: C