Showing 3441–3460 of 5927

Q3441.'Full of bean' means

Easy
A very active
B full of Secrets
C anxious
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q3442.DG of WHO is :

Easy
A Antonio Gutress
B Kamala Haris
C Tedros Adhanom Ghebreyesus
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q3443.How did Mujeen ur Rehman die?

Easy
A Accident
B Murder
C Sickness
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q3444.Boundary between Azad Kashmir and Indian occupied Kashmir is called :

Easy
A LOC
B LAC
C LOAC
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q3445.First Nishan e Haider receiver name:

Easy
A Raja M. Sarwar
B Shaheed Hussain
C Major Tufail
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q3446.Berlin wall demolished in which year?

Easy
A 1965
B 1989
C 1990
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q3447.Bu Ali Sina is famous for his work in:

Easy
A Medicine
B Archeology
C Mathematics
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q3448.Changis Khan died in which year?

Easy
A 1227
B 1327
C 1447
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q3449.Founder of Wiki-Leaks Julian Assange belongs to:

Easy
A America
B Australia
C UK
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q3450.SAARC started from which city :

Easy
A Tehran
B Dhaka
C Isamabad
D None of these
International Organizations PPSC 2025

Correct Answer: B

Q3451.ICT stands for:

Easy
A Islamic Capital Territory
B Islamabad Capital Territory
C Islamic Capital Terminator
D None of these
Symbols, Nicknames & Abbreviations PPSC 2025

Correct Answer: B

Q3452.On which side Hindukush range lies of pamir plateau:

Easy
A South
B North
C West
D None of these
General MCQs PMS 2025

Correct Answer: A

Q3453.City of canals

Easy
A Rome
B Viana
C Venice
D None of these
Transport & Communication PMS 2025

Correct Answer: C

Q3454.Earthquake measured by which instrument?

Easy
A Seismograph
B Earthograph
C Entomograph
D None of these
General MCQs PMS 2025

Correct Answer: A

Q3455."Give me a place i will move Earth' by which scientist:

Easy
A Michael Faraday
B Archimedes
C Einstein
D None of these
Inventions & Discoveries PMS 2025

Correct Answer: B

Q3456."Khushbo" was written by ;

Easy
A Parveen Shakir
B Hussain Malik
C Maryan jahangir
D None of these
General MCQs PMS 2025

Correct Answer: A

Q3457.I met a beggar on the road. Identify the subject in this sentence.

Easy
A Beggar
B I
C road
D None of these
General MCQs PMS 2025

Correct Answer: B

Q3458."Carry the day" means

Easy
A to finish
B to win
C to retire
D None of these
Important Dates & Events PMS 2025

Correct Answer: B

Q3459.He is proficient _ maths:

Easy
A in
B to
C with
D None of these
General MCQs PMS 2025

Correct Answer: A

Q3460.Word of first letters of words of sentence is called :

Easy
A Acronyms
B Antonyms
C Synonyms
D None of these
General MCQs PMS 2025

Correct Answer: A