Showing 3481–3500 of 5927

Q3481.Amanat Ali khan belongs to which music tribe:

Easy
A Patiala Ghirana
B Punjabis
C Pakhtuns
D None of these
General MCQs PMS 2025

Correct Answer: A

Q3482.Tariff on imports is example of:

Easy
A Trade barrier
B Trade war
C both
D None of these
General MCQs PMS 2025

Correct Answer: A

Q3483.Khitab ul Khiraj was written by Imam:

Easy
A Abu Yousuf
B Khumeni
C Abu Hanifa
D None of these
General MCQs PMS 2025

Correct Answer: A

Q3484.Which Muslim Scientist first discovered contagious disease and blood circulation in vein:

Easy
A Ibn e Seena
B Ibn e Nafees
C Michael Farady
D None of these
International Organizations PMS 2025

Correct Answer: B

Q3485.The political-military alliance in the middle against the Israel aggression was:

Easy
A Axis of resistance
B Force of Resistance
C Power of Resistance
D None of these
General MCQs PMS 2025

Correct Answer: A

Q3486.Agriculture tax levied on how much land:

Easy
A 10 acre
B 11.5 acre
C 12.5 acre
D None of these
General MCQs PMS 2025

Correct Answer: C

Q3487.USA president at the time of world war 2?

Easy
A George Washington
B F.D. Roosevelt
C Ibraham Lincoln
D None of these
World Politics & Government PMS 2025

Correct Answer: B

Q3488.Sheikh Ahmed Sirhindi date of birth:

Easy
A 1555
B 1564
C 1566
D None of these
General MCQs PMS 2025

Correct Answer: B

Q3489.FATA merged in which Province?

Easy
A Punjab
B Balocistan
C KPK
D None of these
General MCQs PMS 2025

Correct Answer: C

Q3490.Corporal Punishment day:

Easy
A 30 April
B 20 Aril
C 30 Aug
D None of these
Important Dates & Events PMS 2025

Correct Answer: A

Q3491.Fortan Machine Language was invented by:

Easy
A Guido van Rossum
B Brendan Eich
C James Gosling
D John Backus
Inventions & Discoveries PPSC 2025

Correct Answer: D

Q3492.Current head of IMF?

Easy
A Kristalina Georgieva
B Miroslav Lajčák
C Danilo Türk
D None of these
International Organizations PPSC 2025

Correct Answer: A

Q3493.Battle of Samugarh year:

Easy
A 1650
B 1658
C 1750
D 1667
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q3494.India and China disputed Boundary name:

Easy
A Line of Actual Control
B Line of Control
C 36 Parallel Line
D All of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q3495.Donbass is a dispute between:

Easy
A Russia and Ukraine
B Russia and China
C Taiwan and China
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q3496.Khunjrab pass connects to which country?

Easy
A Afghanistan
B China
C India
D Iran
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q3497.Derawar Fort is in:

Easy
A Hunza
B Cholistan
C Chitral
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q3498.Chat GPT built on which model:

Easy
A Transformer architecture
B gg
C gg
D gg
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q3499.How to apply theme on slides?

Easy
A Insert
B Design Tab
C Home Tab
D Format
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q3500.How many Spinal Nerves in human:

Easy
A 26
B 29
C 31
D 33
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C