Showing 3501–3520 of 5927

Q3501.Deforestation primarily caused by:

Easy
A Urbanization
B Pollution
C Weather Change
D All of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q3502.Study of Agriculture:

Easy
A Agronomy
B Artonomy
C Grasophysic
D None of These
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q3503.Study of words:

Easy
A etymology
B onthrology
C horolgy
D horticulture
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q3504.Who discovered malaria?

Easy
A Ronald Ross
B Relly rossow
C Mark Henry
D None of these
International Organizations PPSC 2025

Correct Answer: A

Q3505.Who invented sewing machine?

Easy
A Einsstein
B Michael Faraday
C Elias Howe
D None of these
Inventions & Discoveries PPSC 2025

Correct Answer: C

Q3506.Protein is synthesized by which?

Easy
A Ribosome
B Ribozyme
C both
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q3507.Sentence correction:

Easy
A Let us sat in the shadow of trees.
B Let sit on the shadows of trees.
C Let us sit in the shadow of trees.
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q3508.Minimum Distance between two points is called:

Easy
A Distance
B Displacement
C Width
D Length
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q3509.Vulgar Means:

Easy
A Indecent
B Filthy
C Bad
D All of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q3510.If (2,3) then distance from x axis:

Easy
A 1
B 3
C 6
D 8
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q3511.Which city contribute most in Punjab GDP?

Easy
A Lahore
B Karachi
C Islamabad
D Faislabad
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q3512.Why British Annexed Punjab:

Easy
A Trade routes
B Conquering
C Helping
D All of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q3513.Rawal dam is constructed on which year?

Easy
A 1961
B 1971
C 1962
D 1977
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q3514.Which winds effect Punjab in winter:

Easy
A Western Disturbances
B Moonsoon
C Eater Winds
D All of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q3515.Who is responsible for Province administration:

Easy
A Minister Punjab
B Chief Minister
C Chief Secretary
D All of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q3516.NLP language in Chat GPT work for:

Easy
A Text based response
B Any Response
C Voice Response
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q3517.How much experience required by Advocate High court to become supreme court judge:

Easy
A 10 Years
B 15 Years
C 18 Years
D 20 Years
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q3518.Why Nowruz is celebrated:

Easy
A Beginning of New year
B End of the year
C any event
D None of These
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q3519.Right to a fair trial article in Constitution 1973:

Easy
A 1A
B 10A
C 1B
D 2A
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q3520.World population:

Easy
A 7 billion
B 8 billion
C 9 billion
D All of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B