Showing 3541–3560 of 5927

Q3541.Who is the founder of Dawn News?

Easy
A M. Ali Johar
B Liaqat Ali
C Quid e Azam
D M. Ali boghra
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q3542.Who is the founder of Al-Hilal newspaper?

Easy
A MaulanaAbdulKalam Azad
B Quid E Azam
C M. Ali Johar
D Khawaja Nizam udin
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q3543.Founder of Tughlaq dynasty?

Easy
A Ghayas ud din Tughluq
B Shams ud din Altamush
C Feroz khan
D Babar
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q3544.Lahore Resolution changed 'states' into 'state' by amendment in which year?

Easy
A 1946
B 1949
C 1950
D 1951
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q3545.In which year did Gilgit-Baltistan become a semi-province?

Easy
A 2006
B 2009
C 1969
D 1999
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q3546.What was the operation launched after the Malakand incident?

Easy
A Operation Rah e Rast
B Operation ZARB E AZAM
C Operation Search light
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q3547.In 1940 resolution how many states were needed/demanded for Muslims:

Easy
A 1
B 2
C 5
D 7
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q3548.The main tribes in North Waziristan are:

Easy
A Utmanzai Wazir
B Dawar
C both
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q3549.Who said, 'Child is the father of man'?

Easy
A William Wordsworth
B Anatoly
C Einstein
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q3550.Who is the founder of Netscape?

Easy
A Elon Musk
B Jim clark and Marc Andressen
C Garry Cristen
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q3551.MI5 Is the secret agency of:

Easy
A USA
B France
C UK
D Germany
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q3552.Founding members of Commonwealth along with UK?

Easy
A Australia & Canada
B South Africa & New Zealand
C Both A and B
D None of these
International Organizations PPSC 2025

Correct Answer: C

Q3553.Who founded Indian National army in 1941:

Easy
A Subhas Chandra Bose
B Mohan Singh
C Both
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q3554.Formula of sugar is?

Easy
A C12H20O10
B C12H22O11
C C10H22O10
D Any of the above
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q3555.Harry Potter written by?

Easy
A AJ styles
B Garry Cristen
C JK Rowling
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q3556.In which year Sputnik 1 Launched?

Easy
A 1955
B 1956
C 1957
D 1959
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q3557.What is the function of IMF?

Easy
A Monitory funds
B Directing Banks
C Helping Countries
D All of these
International Organizations PPSC 2025

Correct Answer: A

Q3558.Cue, bolting and break terms are associated with which game?

Easy
A Snooker
B Billiard
C Carem
D All of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q3559.Suez Canal connect which 2 seas?

Easy
A Red Sea & Mediterranean sea
B Red Sea and Indian Ocean
C Baltic and red sea
D Mediterranean Sea and Atlantic ocean
Transport & Communication PPSC 2025

Correct Answer: A

Q3560.Which language is primarily used in computers?

Easy
A Machine language
B English Language
C Sign Language
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A