Showing 3561–3580 of 5927

Q3561.The mass of a body at the center of the earth is?

Easy
A Greater
B Lesser
C Constant
D Varies
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q3562.Urdu Ka Phela Noval Nigar Kon Hay?

Easy
A Mirza Ghalib
B Deputy Nazir Ahmed
C Parem Chand
D Mir Taqi
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q3563.Mustansar Hussain tarar ka phela naval konsa tha?

Easy
A Khas-o-Khaashaak Zamanay
B Shumshaal Baimesaal
C Shehpar
D Piar ka Phela Sheher
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: D

Q3564.Change voice "Danial is singing a song".

Easy
A Song is sung by Danial
B Song has sung by Danial
C Song is being sung by Danial
D Song is singing by Danial
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q3565.The Pitt's India Act was introduced in which year?

Easy
A 1784
B 1886
C 1883
D 1777
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q3566.Statue of Liberty is situated in?

Easy
A France
B USA
C UAE
D Germany
Important Places & Landmarks PPSC 2025

Correct Answer: B

Q3567.Q10:"No Taxation without Representation " is slogan of which country?

Easy
A France
B USA
C UAE
D Germany
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q3568.Euro currency main Aim/ controlled by?

Easy
A Central European Bank
B World Bank
C UNO
D None of these
Countries, Capitals & Currencies PPSC 2025

Correct Answer: A

Q3569.Weight of Cricket ball is?

Easy
A 100 to 120 grams
B 120 to 150 grams
C 95 to 125 grams
D 155 to 163 grams
Sports GK PPSC 2025

Correct Answer: D

Q3570.Radioactivity is measured by?

Easy
A Xerox machine
B odometer
C Thermoluminescent Dosimeters (TLDs)
D Geiger counters
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: D

Q3571.Radiation Wavelength absorbed by leaf is checked by?

Easy
A Spectrometer
B Geiger Counter
C X machine
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q3572.Diopter causes adjustment in which part of microscope?

Easy
A Objective
B Eyepiece
C Both A and B
D None of these
International Organizations PPSC 2025

Correct Answer: B

Q3573.The decline of Mughals began after the death of?

Easy
A Babar
B Hamayo
C Shah jahan
D Auragzeb
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: D

Q3574."Pride and Prejudice' was written by

Easy
A George washington
B john ibrahim
C Jane Austen
D Ibrahim Lincoln
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q3575.Largest moist forest with broad leaves?

Easy
A Amazon rainforest
B changa manga
C Congo rainforest
D Valdivian rainforest
World Records & Firsts PPSC 2025

Correct Answer: A

Q3576.The language used for artificial intelligence is?

Easy
A Fortran
B Cobol
C Lisp
D Assembly
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Lisp has historically been used in artificial intelligence because it is well suited to symbolic processing.

Q3577.In a network with 25 computers which topolog would require the most extensive cabling?

Easy
A Star
B Mesh
C Bus
D None of the above
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Mesh is the correct factual response to “In a network with 25 computers which topolog would require the most extensive cabling”.

Q3578.MAN stands for?

Easy
A Metro Area Network
B Metropolitan Area Network
C Metropolitan Area Number
D None of these
Symbols, Nicknames & Abbreviations PPSC 2022

Correct Answer: B

MAN stands for Metropolitan Area Network.

Q3579.Which of the following option is provided by Office Button?

Easy
A Save
B Open
C Print
D All of the above
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

All of the above is the correct factual response to “Which of the following option is provided by Office Button”.

Q3580.Which of the following document settings can be changed from the Home tab?

Easy
A Adding Bullets
B Font Size
C Adjusting Styles
D All of the above
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

All of the above is the correct factual response to “Which of the following document settings can be changed from the Home tab”.