Showing 341–360 of 1996

Q341.In 1920, which treaty was signed?

Easy
A Treaty of Paris
B Treaty of Versailles
C Treaty of Sèvres
D Treaty of Lausanne
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q342.In 2025, the Loss and Damage Fund was aimed at providing financial support to developing countries for?

Easy
A Public awareness campaigns on climate change
B Poverty elimination
C Research technologies on renewable energy
D Economic and non-economic loss and damage caused by adverse effects of climate change
Global Conflicts & Security PPSC 2025

Correct Answer: D

Q343.When did the Soviet Union officially withdraw its troops from Afghanistan?

Easy
A 1999
B 1979
C 1989
D 1991
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q344.Where will the G20 Summit 2025 be held?

Easy
A Tokyo, Japan
B New Delhi, India
C Habib Chatti
D Johannesburg, South Africa
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: D

Q345.When did Yasser Arafat become the President of Palestine (Palestinian National Authority)?

Easy
A 1999
B 1989
C 1996
D 1991
International Affairs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q346.When did the United Nations grant observer status to the Palestine Liberation Organization?

Easy
A 1981
B 1967
C 1973
D 1974
International Organizations PPSC 2025

Correct Answer: D

Q347.NATO have how many members?

Easy
A 35
B 29
C 30
D 32
International Organizations PPSC 2025

Correct Answer: D

Q348.When did Iran's actions raise significant international concerns regarding nuclear proliferation?

Easy
A 2022
B 2020
C 2015
D 2018
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q349.When was IAEA was established?

Easy
A 1956
B 1957
C 1958
D 1960
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q350.Who was the third Prime Minister of Pakistan?

Easy
A Hussain Shaheed
B Liaquat Ali Khan
C Khawaja Nazimuddin
D Muhammad Ali Bogra
International Affairs PPSC 2025

Correct Answer: D

Q351.Which country did CM Maryam Nawaz visit in April 2025?

Easy
A Iran
B Saudi Arabia
C Turkey
D United Arab empirates
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q352.Who was the No. 1 ranked ODI batsman in 2021?

Easy
A M. Rizwan
B Virat Kohli
C Babar Azam
D Rohit Sharma
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q353.Which country became the 190th member of the International Monetary Fund (IMF) in 2020?

Easy
A San Marino
B Monaco
C Andorra
D Liechtenstein
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q354.Globalization is often led by the P5 permanent members of the United Nations Security Council. Which of the following countries are part of the P5?

Easy
A India, Brazil, Russia, United States, Japan
B Germany, France, United States, China, United Kingdom
C China, India, Japan, Brazil, Germany
D China, France, Russia, United Kingdom, United States
International Organizations PPSC 2025

Correct Answer: D

Q355.IOC stands for ?

Easy
A International Olympic Association
B International Oreo Association
C International Olympic Committee
D None of these
Important Events, Personalities, Sports & Culture PPSC 2025

Correct Answer: C

Q356.FATA was merged into kpk in the year ?

Easy
A 2017
B 2018
C 2019
D 2020
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q357.Headquarter of International Court of Justice is in?

Easy
A The Hague
B Geneva
C Oslo
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q358.In which year ISAF authorized by UN security Council to maintain peace in Afghanistan established?

Easy
A 2001
B 2002
C 2003
D 2004
International Organizations PPSC 2025

Correct Answer: A

Q359.PSL edition in 2025?

Easy
A 11th
B 10th
C 9th
D 8th
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q360.France won which FIFA world Cup?

Easy
A 1990
B 1995
C 1998
D None of these
Important Events, Personalities, Sports & Culture PPSC 2025

Correct Answer: C