Showing 341–360 of 1905

Q341.The following factor would be relatively low if supply of labor is higher than demand:

Medium
A Production
B Labor cost
C Wage
D All Of these
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: C

Q342.Income from property held under trust for charitable or religious purposes is:

Medium
A Exempted from tax
B Taxable @ 10%
C Taxable @ 20%
D None of these
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: A

Q343.Verification of the value of assets, liabilities, the balance of reserves, provision, and the amount of profit earned or loss suffered by a firm is called:

Medium
A Continuous audit
B Interim audit
C Balance sheet audit
D Partial audit
Profit, Loss & Interest PPSC 2023

Correct Answer: C

Q344.The difference between assets and liabilities is called as:

Medium
A Drawings
B Capital
C Income
D Expenses
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: B

Q345.Ratio of net profit before interest and tax to sales is :

Medium
A Capital gearing
B Solevency ratio
C Operating profit ratio
D none of these
Percentage, Ratio & Average PPSC 2023

Correct Answer: C

Q346.Net profit ratio is a :

Medium
A Long term solvency ratio
B Short term solvency ration
C Turnover ratio
D Profitability ratio
Percentage, Ratio & Average PPSC 2023

Correct Answer: B

Q347.The Sunlight can reach a depth of ____ meters in the ocean.

Medium
A 100 m
B 200 m
C 300 m
D 400 m
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: B

Q348.A Ladder 15 m long just reaches the top of a vertical wall . If the Ladder Makes an Angle of 60° with the wall, then the length of the wall is:

Medium
A 15√3 m
B 15√2 m
C 15/2 m
D 15√7 m
Geometry & Mensuration PPSC 2023

Correct Answer: A

Q349.For what value of x+1/4√x+a2 will be perfect square:

Medium
A ±1/18
B ±1/8
C 1/5
D 1/4
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: B

Q350.If Gohar salary 25% less than Babar salary, then how many percent Babar salary greater than Gohar?

Medium
A 105/3
B 100/3
C 95/3
D None of these
Percentage, Ratio & Average PPSC 2023

Correct Answer: B

Q351.Average Value of A and B is 50000, that of B and C is 60000 and average of A and C is 55000. Find the value of B:

Medium
A 50000
B 55000
C 60000
D None of these
Percentage, Ratio & Average PPSC 2023

Correct Answer: B

Q352.An Inter-governmental military alliance between 30 member states 28 European and 02 north American was formed under:

Medium
A NATO
B Wahington Treaty
C Both A & B
D None of these
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: C

Q353.Find the value of x and y: 2x + y = 20 6x - 5y = 12

Medium
A x = 9, y = 8
B x = 5, y = 6
C x = 7, y = 6
D x = 4, y = 5
Algebra PPSC 2023

Correct Answer: B

Q354.Find the maximum number of students among whom 1001 pens and 910 pencils can be distributed in such a way that each student gets the same number of pens and the same number of pencils ?

Medium
A 101
B 71
C 81
D 91
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: D

Q355.What is 70 percent of 900?

Medium
A 610
B 600
C 620
D 630
Percentage, Ratio & Average PPSC 2023

Correct Answer: D

Q356.The sum of two numbers is 45. 4 times the first number is 9 less than 5 times the second. what are two numbers?

Medium
A 26 and 21
B 24 and 21
C 25 and 28
D 22 and 23
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: B

Q357.A can do a piece of work in 4 days and B can do it in 12 days. In how many days will they finish the work, both working together?

Medium
A 2 days
B 4 days
C 3 days
D 6 days
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: C

Q358.Two concentric circles are of radii 19cm and 06cm . Find the lenght of the chord of the larger circle which touches the smaller circle.

Medium
A 9 cm
B 8 cm
C 12 cm
D 16 cm
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: D

Q359.H = 100 - 4t The equation above can be used to model the number of hours h until a gallon of milk held at a temperature of t, in degrees Celsius, goes sour. Based on the model, which of the following is the best interpretation of the number 4 in the equation?

Medium
A An increase of 4 degrees Celsius will make a gallon of milk go sour 4 hours faster.
B An increase of 1 degree Celsius will make a gallon of milk go sour 4 hours faster
C An increase of 1 degree Celsius will make 4 gallons of milk go sour 1 hour faster.
D An increase of 4 degrees Celsius will make a gallon of milk go sour 1 hour faster
Algebra PPSC 2023

Correct Answer: B

Q360.The Pakistan government has announced a defence budget of for fiscal year (FY) 2021-22

Medium
A 1470 billion
B 1170 billion
C 1370 billion
D 1270 billion
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: C