Showing 3601–3620 of 5927

Q3601.Dar-ul-Uloom Deoband was founded by?

Easy
A Maulana Rasheed Ahmed
B Maulana Mehmood-ul-Hassan
C Maulana Hussain Ahmed Madni
D Maulana Muhammad Qasim Nanautawi
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

Dar-ul-Uloom Deoband was founded by Maulana Muhammad Qasim Nanautawi.

Q3602.One kilobyte (KB) is equal to bytes?

Easy
A 1024
B 100
C 256
D None of these
International Organizations PPSC 2022

Correct Answer: A

1024 is the result obtained by evaluating the expression in the question.

Q3603.The study of skin is called?

Easy
A Anatomy
B Trichology
C Dermatology
D Myology
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

The study of skin is called Dermatology.

Q3604.The largest part of the human brain is?

Easy
A Cerebellum
B Medulla oblongata
C Cerebrum
D None of these
World Records & Firsts PPSC 2022

Correct Answer: C

The largest part of the human brain is Cerebrum.

Q3605.Greek word ceramic is related to

Easy
A Pottery
B Plaster
C Molybdenum
D None of those
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Pottery is the correct factual response to “Greek word ceramic is related to”.

Q3606.The man said to the officer, " Please help me."

Easy
A The man ordered the officer to help him
B The man requested the officer to help him
C The man told the officer to help him
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

The man requested the officer to help him is the correct factual response to “The man said to the officer, " Please help me."”.

Q3607.Now we want to go home. Which mood of verb is used in this sentence?

Easy
A Indicative Mood
B Infinitive Mood
C Imperative Mood
D Subjunctive Mood
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Indicative Mood is the correct factual response to “Now we want to go home. Which mood of verb is used in this sentence”.

Q3608.If in two hours three lawns are being completed. How many lawns will be completed in ten hours?

Easy
A 12 lawns
B 10 lawns
C 15 lawns
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

15 lawns is the correct factual response to “If in two hours three lawns are being completed. How many lawns will be completed in ten hours”.

Q3609.Four people live in a house. There are 22 houses in one street. How many people live in a street?

Easy
A 88
B 78
C 98
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

88 is the correct factual response to “Four people live in a house. There are 22 houses in one street. How many people live in a street”.

Q3610.Till 2017, How many countries were declared nuclear states?

Easy
A 7
B 6
C 8
D 9
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

08 is the correct factual response to “Till 2017, How many countries were declared nuclear states”.

Q3611.Ziarat-e- Tawaf is

Easy
A Wajib
B Farz
C Nafli
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Ziarat-e- Tawaf is Farz.

Q3612.------was the first Muslim who used zero

Easy
A Al-Khawarzim
B Al-Baruni
C Ibn Haitham
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Al-Khawarzim is the correct factual response to “------was the first Muslim who used zero”.

Q3613.Babar defeated /-----in the first Battle of Panipat?

Easy
A Ibrahim Lodhi
B Sher Shah
C Akbar
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Ibrahim Lodhi is the correct factual response to “Babar defeated /-----in the first Battle of Panipat”.

Q3614.The highest Point of Hindu Kush Range is?

Easy
A Tirich Mir
B K-2
C Nanga Parbat
D None of these
World Records & Firsts PPSC 2022

Correct Answer: A

The highest Point of Hindu Kush Range is Tirich Mir.

Q3615.Which of the following mountain peaks is called Killer Mountain?

Easy
A Broad Peak
B Godwin Austin
C Raka Poshi
D Nanga Parbat
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

Nanga Parbat is the correct factual response to “Which of the following mountain peaks is called Killer Mountain”.

Q3616.Gulab Devi hospital established in 1934 by?

Easy
A Subhash Chandra
B Bal Gangadhar Tilak
C Mangal Pandey
D Lala Lajpat Rai
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

Lala Lajpat Rai is the correct factual response to “Gulab Devi hospital established in 1934 by”.

Q3617.Muhammad Ali Bogra formula was about?

Easy
A New Constitution
B Equal Representation
C Bengal boundaries
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Equal Representation is the correct factual response to “Muhammad Ali Bogra formula was about”.

Q3618.Von Thunen Model of agriculture was presented in?

Easy
A 1626
B 1526
C 1726
D 1826
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

1826 is the correct factual response to “Von Thunen Model of agriculture was presented in”.

Q3619.The purpose of the International Monetary Fund is to?

Easy
A Help economically backward countries
B Promote international trade
C Maintain stable exchange rate
D None of these
World Economy & Finance PPSC 2022

Correct Answer: B

Promote international trade is the correct factual response to “The purpose of the International Monetary Fund is to”.

Q3620.he "Great Sphinx of Giza" is located in which country?

Easy
A Turkey
B Syria
C Japan
D Egypt
Important Places & Landmarks PPSC 2022

Correct Answer: D

He "Great Sphinx of Giza" is located in Egypt.