Showing 3621–3640 of 5927

Q3621.The owner of Amazon company is?

Easy
A Jeff Bezos
B Bill Gates
C James Willey
D Steve Jobs
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

The owner of Amazon company is Jeff Bezos.

Q3622.In 1956 Abdul Jamal Nasir did what to Suez Canal?

Easy
A Nationalization
B Colonized
C Privatization
D None of these
Transport & Communication PPSC 2022

Correct Answer: A

Nationalization is the correct factual response to “In 1956 Abdul Jamal Nasir did what to Suez Canal”.

Q3623.RTS stands for?

Easy
A Results Transit System
B Results Transmission System
C Results Transferring System
D None of these
Symbols, Nicknames & Abbreviations PPSC 2022

Correct Answer: B

RTS stands for Results Transmission System.

Q3624.What is the order of Grand Slams in tennis?

Easy
A French Open, Australian Open, Wimbledon and US open
B Australian Open, French Open, Wimbledon and US open
C Australian Open, French Open, Wimbledon and US open
D Australian Open, US Open, Wimbledon and French open
Sports GK PPSC 2022

Correct Answer: B

The order of Grand Slams in tennis is Australian Open, French Open, Wimbledon and US open.

Q3625.Which calendar was introduced by famous astronomer Omar Khayyam?

Easy
A Persian
B Julian
C Jalali
D Gregorian
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Which calendar was introduced by Jalali.

Q3626.Little boy was dropped on which city of Japan?

Easy
A Osaka
B Hiroshima
C Nagasaki
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Hiroshima is the correct factual response to “Little boy was dropped on which city of Japan”.

Q3627.Who is known to the father of geography?

Easy
A Aristotle
B Herodotus
C Eratosthenes
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Eratosthenes is the correct factual response to “Who is known to the father of geography”.

Q3628.The largest river of Asia is?

Easy
A Indus
B Mekong
C Yangtze
D None of these
World Records & Firsts PPSC 2022

Correct Answer: C

The largest river of Asia is Yangtze.

Q3629.Word has web authoring tools allow you to incorporate on Web pages?

Easy
A Hyperlinks
B Bullets
C Sounds
D All of these
Books, Authors & Literature PPSC 2022

Correct Answer: D

All of these is the correct factual response to “Word has web authoring tools allow you to incorporate on Web pages”.

Q3630.Block chain technology is used in?

Easy
A Cryptocurrency
B Digital media
C Paper currency
D None of these
Countries, Capitals & Currencies PPSC 2022

Correct Answer: A

Block chain technology is used in Cryptocurrency.

Q3631.In Gmail we attached?

Easy
A Video
B Audio
C Text
D All of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Text is the correct factual response to “In Gmail we attached”.

Q3632.Haemodialysis means cleaning of?

Easy
A Urine
B Glomerular filtrate
C Blood
D Coelomic Fluid
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Blood is the correct factual response to “Haemodialysis means cleaning of”.

Q3633.elevision radio phone spread signals through?

Easy
A UV waves
B Electromagnetic waves
C Infrared waves
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Electromagnetic waves is the correct factual response to “elevision radio phone spread signals through”.

Q3634.Soap and detergents remove the dirt from clothes due to?

Easy
A Osmosis
B Capillary action
C Lowering of interfacial tension
D Diffusion
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Capillary action is the correct factual response to “Soap and detergents remove the dirt from clothes due to”.

Q3635.Radioactivity measured by which device?

Easy
A Roll counter
B Geiger counter
C Radioactivity meter
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Radioactivity meter is the correct factual response to “Radioactivity measured by which device”.

Q3636.Who proposed the theory of evolution?

Easy
A Herbert Spencer
B Charles Darwin
C Mendel
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Charles Darwin is the correct factual response to “Who proposed the theory of evolution”.

Q3637.The antonyms of Backward?

Easy
A Sluggish
B Dull
C Developed
D Unwillingness
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Developed is the correct factual response to “The antonyms of Backward”.

Q3638.To Poke one's nose into means?

Easy
A To clean one nose
B To take interest in other affairs
C To bury something
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

To Poke one's nose into means To take interest in other affairs.

Q3639.A place where fish are kept is called?

Easy
A Apiary
B Aviary
C Aquarium
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

A place where fish are kept is called Aquarium.

Q3640.To side with means?

Easy
A To reject
B To agree
C To contradict
D To protest
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

To side with means To agree.