Showing 3641–3660 of 5927

Q3641.Once in a blue moon means?

Easy
A Very Rarely
B Very Strangely
C Very Often
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Once in a blue moon means Very Rarely.

Q3642.Frugal: Parsimonious :: ?

Easy
A Poor: Misery
B Joy: Ecstasy
C Rich: Poor
D Love: Hate
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Joy: Ecstasy is the correct factual response to “Frugal: Parsimonious ::”.

Q3643.Who is the current grand mufti of Saudi Arabia, the highest religious authority in the country?

Easy
A Sheikh Abdul Rahman al-Sheikh
B Sheikh Abdullah al-Sheikh
C Sheikh Abdul Aziz al-Sheikh
D Sheikh Abdul Naseer al-Sheikh
Books, Authors & Literature PPSC 2022

Correct Answer: C

Sheikh Abdul Aziz al-Sheikh is the correct factual response to “Who is the current grand mufti of Saudi Arabia, the highest religious authority in the country”.

Q3644.What is the meaning of Shahadat?

Easy
A Repudiation of infidelity
B Penitence
C Glorification
D Testimony
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

The meaning of Shahadat is Testimony.

Q3645.Who is the Lord of India during 2nd World War?

Easy
A Lord Linlithgow
B Lord Irwin
C Lord Harding
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Lord Linlithgow is the correct factual response to “Who is the Lord of India during 2nd World War”.

Q3646.Warsak dam is situated on river-----?

Easy
A Swat
B Indus
C Kabul
D Chenab
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Kabul is the correct factual response to “Warsak dam is situated on river-----”.

Q3647.Who is regarded as father of local self-government in India?

Easy
A Lord Wellesley
B Lord Dalhousie
C Lord Bentinck
D Lord Rippon
World Politics & Government PPSC 2022

Correct Answer: D

Lord Rippon is the correct factual response to “Who is regarded as father of local self-government in India”.

Q3648.In 1956 the designation of Governor General changed to?

Easy
A Chief Executive
B President
C Prime Minister
D None of these
World Politics & Government PPSC 2022

Correct Answer: B

President is the correct factual response to “In 1956 the designation of Governor General changed to”.

Q3649.Akbar was only----- years old when he was crowned Emperor?

Easy
A 11
B 10
C 11
D 13
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

13 is the correct factual response to “Akbar was only----- years old when he was crowned Emperor”.

Q3650.When Allama Iqbal went for England for higher studies?

Easy
A 1905
B 1900
C 1916
D 1911
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

1905 is the correct factual response to “When Allama Iqbal went for England for higher studies”.

Q3651.The capital of Cuba is?

Easy
A Tokyo
B Istanbul
C Havana
D None of these
Countries, Capitals & Currencies PPSC 2022

Correct Answer: C

The capital of Cuba is Havana.

Q3652.When was ILO (International Labour Organization) established?

Easy
A 1919
B 1915
C 1923
D 1929
International Organizations PPSC 2022

Correct Answer: A

1919 is the correct factual response to “When was ILO (International Labour Organization) established”.

Q3653.The capital of Nepal is?

Easy
A Colombo
B Bern
C Kabul
D Kathmandu
Countries, Capitals & Currencies PPSC 2022

Correct Answer: D

The capital of Nepal is Kathmandu.

Q3654.Which is the highest peak of Koh-e-Sulaiman range?

Easy
A Tirich Mir
B Takhat-e-Sulaiman
C Sakar
D None of these
World Records & Firsts PPSC 2022

Correct Answer: B

Takhat-e-Sulaiman is the correct factual response to “Which is the highest peak of Koh-e-Sulaiman range”.

Q3655.Magna Carta is also called?

Easy
A Hunter's commission
B Great charter
C Macaulay Report
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Magna Carta is also called Great charter.

Q3656.Who is the author of the book "The Clash of Civilizations"?

Easy
A Toynbee
B Alvin Tofflier
C Samuel P Huntington
D None of these
Books, Authors & Literature PPSC 2022

Correct Answer: C

Samuel P Huntington wrote the book "The Clash of Civilizations".

Q3657.In UN General Assembly how many members represent each country?

Easy
A 6
B 4
C 5
D 7
International Organizations PPSC 2022

Correct Answer: C

5 is the correct factual response to “In UN General Assembly how many members represent each country”.

Q3658.Doha agreement was signed between?

Easy
A US and Qatar
B US and Turkey
C US and Taliban
D US and UAE
International Treaties & Agreements PPSC 2022

Correct Answer: C

US and Taliban is the correct factual response to “Doha agreement was signed between”.

Q3659.Blue book is official book of which country?

Easy
A China
B USA
C UK
D Russia
Books, Authors & Literature PPSC 2022

Correct Answer: C

UK is the correct factual response to “Blue book is official book of which country”.

Q3660.Fort William college established in?

Easy
A Hyderabad
B Delhi
C Calcutta
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Calcutta is the correct factual response to “Fort William college established in”.