Showing 3681–3700 of 5927

Q3681.The type of Shirkatul-milk is

Easy
A Shirkatul Aqd
B Shirkatul Risala
C Shirkatul Eco
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

The type of Shirkatul-milk is Shirkatul Aqd.

Q3682.Who initiated the Orangi piolet project?

Easy
A All Hameed Khan
B Waseem Abidi
C Akhtar Hameed Khan
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Waseem Abidi is the correct factual response to “Who initiated the Orangi piolet project”.

Q3683.Nawab Waqar ul Muik became the of Aligarh Institute?

Easy
A Principal
B Vice Principal
C Secretary
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Secretary is the correct factual response to “Nawab Waqar ul Muik became the of Aligarh Institute”.

Q3684.Who is Zia Mohiuddin

Easy
A Actor
B Politician
C Scientist
D None of these
Inventions & Discoveries PPSC 2022

Correct Answer: A

Actor is the correct factual response to “Who is Zia Mohiuddin”.

Q3685.The river Jhelum and Indus meet at

Easy
A Head Baloki
B Head Punjnad
C Head Trimmu
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Head Trimmu is the correct factual response to “The river Jhelum and Indus meet at”.

Q3686.Ziarat was the summer residence of the chief commissioner of?

Easy
A Punjab
B KPK
C Sindh
D Balouchistan
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

Balouchistan is the correct factual response to “Ziarat was the summer residence of the chief commissioner of”.

Q3687.Women shelter homes is called

Easy
A Dar-ul-Aman
B Dar-ul-Uioom
C Dar-ul-Naji
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Women shelter homes is called Dar-ul-Aman.

Q3688.The principle of one for all and all for one implies?

Easy
A Checks and balance
B Individual responsibility
C Collective responsibility
D Political homogeneity
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Collective responsibility is the correct factual response to “The principle of one for all and all for one implies”.

Q3689.Demography is the study of?

Easy
A Economy
B Budget
C Population
D None of these
World Economy & Finance PPSC 2022

Correct Answer: C

Population is the correct factual response to “Demography is the study of”.

Q3690.The temporary release of a prisoner is called?

Easy
A Parole
B Amnesty
C Pardon
D Bail
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

The temporary release of a prisoner is called Parole.

Q3691.Heidelberg University is located in?

Easy
A Spain
B Germany
C Canada
D Finland
International Cities & Capitals PPSC 2022

Correct Answer: B

Heidelberg University is located in Germany.

Q3692.Common shareholder equity/number of outstanding shares is in?

Easy
A Common stock
B Book value
C Page writer
D None of these
Books, Authors & Literature PPSC 2022

Correct Answer: B

Book value is the correct factual response to “Common shareholder equity/number of outstanding shares is in”.

Q3693.After US withdrawal from Afghanistan which country proposed to take over the Kabul airport security?

Easy
A Russia
B Iran
C Turkey
D None of these
Transport & Communication PPSC 2022

Correct Answer: C

Turkey is the correct factual response to “After US withdrawal from Afghanistan which country proposed to take over the Kabul airport security”.

Q3694.he concept which refers how well the services or products are brought from company to customers is classified as _____?

Easy
A customer training
B customer consulting
C ordering ease
D delivery
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

He concept which refers how well the services or products are brought from company to customers is classified as delivery.

Q3695.Which country targeted US security forces in Iraq?

Easy
A Egypt
B Iran
C Syria
D Lebanon
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Iran is the correct factual response to “Which country targeted US security forces in Iraq”.

Q3696.Social research is concerned with?z

Easy
A Regularity in economic life
B Regularity in local life
C Social pattern of regularity in social life
D None of these
World Economy & Finance PPSC 2022

Correct Answer: C

Social pattern of regularity in social life is the correct factual response to “Social research is concerned with?z”.

Q3697.Wall Street is located in?

Easy
A London
B New York
C California
D Ottawa
International Cities & Capitals PPSC 2022

Correct Answer: B

Wall Street is located in New York.

Q3698.What is the third highest Mountain Peak in the world?

Easy
A Kanchenjunga
B Cho Oyu
C Makalu
D Lhotse
World Records & Firsts PPSC 2022

Correct Answer: A

The third highest Mountain Peak in the world is Kanchenjunga.

Q3699.Speculation balance theory analyzed by

Easy
A Comte
B Maynard Keynes
C Adam smith
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Maynard Keynes is the correct factual response to “Speculation balance theory analyzed by”.

Q3700.Qasem Soleimani belongs to which country?

Easy
A Turkey
B Lebanon
C Iran
D Iraq
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Iran is the correct factual response to “Qasem Soleimani belongs to which country”.