Showing 3721–3740 of 5927

Q3721.Which metal is found in liquid state at room temperature?

Easy
A Mercury
B Iron
C Zinc
D Aluminum
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Mercury is the correct factual response to “Which metal is found in liquid state at room temperature”.

Q3722.The process of removing water in the form of vapour from the leaves is called?

Easy
A Respiration
B Nutrition
C Transpiration
D Perspiration
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

The process of removing water in the form of vapour from the leaves is called Transpiration.

Q3723.One nautical mile is equal to how many kilometers?

Easy
A 1.932
B 1.613
C 1.766
D 1.853
International Organizations PPSC 2022

Correct Answer: D

1.853 is the result obtained by evaluating the expression in the question.

Q3724.The names of blood group designated according to?

Easy
A Antibody
B Antigen
C Red blood cells
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Antigen is the correct factual response to “The names of blood group designated according to”.

Q3725.Young: Old: Morning

Easy
A Early
B Late
C Time
D Night
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

Night is the correct factual response to “Young: Old: Morning”.

Q3726.A and B are the same amount of money at first. After A gave B $50, B had 5 times as much money as A had left. How much do A and B have at first?

Easy
A 75$
B 50$
C 100$
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

75$ is the correct factual response to “A and B are the same amount of money at first. After A gave B $50, B had 5 times as much money as A had left. How much do A and B have at first”.

Q3727.In class, one-fourth opted to learn German; four-fifths of the remaining students Italian. Two-thirds of the remaining students decided to learn French and rest Japanese.12 people decided to learn Japanese, how many of them opted for Italian?

Easy
A 136
B 120
C 256
D 144
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

144 is the correct factual response to “In class, one-fourth opted to learn German; four-fifths of the remaining students Italian. Two-thirds of the remaining students decided to learn French and rest Japanese.12 people decided to learn Japanese, how many of them opted for Italian”.

Q3728.If (2x+3) (ax-5) =12x²+bx-15 for all values of x, what is the value of b?

Easy
A 8
B 6
C 10
D 12
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

08 is the result obtained by evaluating the expression in the question.

Q3729.Aaron has 3 times as much money as Josh. If Aaron gives Josh $50, Josh will then have 3 times as much money as Aaron. How much money do two of them have together?

Easy
A 110
B 100
C 150
D 135
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

$100 is the correct factual response to “Aaron has 3 times as much money as Josh. If Aaron gives Josh $50, Josh will then have 3 times as much money as Aaron. How much money do two of them have together”.

Q3730.Which books are called Sahihain

Easy
A Muslim Sharif and Tirmazi
B Bukhari Sharif and Ibn-e-Dawood
C Bukhari Sharif and Muslim
D Bukhari Sharif and Ibn-e-Maja
Books, Authors & Literature PPSC 2022

Correct Answer: C

Bukhari Sharif and Muslim is the correct factual response to “Which books are called Sahihain”.

Q3731.How many witnesses needed in financial transactions in Islam

Easy
A Three men
B Two men
C Two men and two women
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

The correct number of witnesses needed in financial transactions in Islam is Two men.

Q3732.Al-Risalah book wrote by

Easy
A Imam Hanbal RA
B Imam Malik RA
C Imam Shafee RA
D None of these
Books, Authors & Literature PPSC 2022

Correct Answer: C

Imam Shafee RA is the correct factual response to “Al-Risalah book wrote by”.

Q3733.What was the official language declared in 1956 constitution?

Easy
A Bengali
B Urdu
C Both A & B
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Both A & B is the correct factual response to “What was the official language declared in 1956 constitution”.

Q3734.How much salt reserves Khewra mine are deposited in?

Easy
A 6.5 billion Tons
B 3.5 billion Tons
C 4.5 billion Tons
D 5.5 billion Tons
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

3.5 billion Tons is the correct factual response to “How much salt reserves Khewra mine are deposited in”.

Q3735.Wahga border attached with which city of India?

Easy
A Bangalore
B Amritsar
C Hyderabad
D Surat
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Amritsar is the correct factual response to “Wahga border attached with which city of India”.

Q3736.Third Battle of Panipat fought between?

Easy
A Ahmad Shah Abdali and Marhattas
B Akbar and Hemu
C Babar and Ibrahim Lodhi
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Ahmad Shah Abdali and Marhattas is the correct factual response to “Third Battle of Panipat fought between”.

Q3737.Noor Mahal was built by?

Easy
A Nawab Sadiq III
B Nawab Sadiq II
C Nawab Sadiq IV
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Nawab Sadiq IV is the correct factual response to “Noor Mahal was built by”.

Q3738.Murree constructed in 1853 at?

Easy
A Nathiagali
B Sunny Bank
C Sher Bangala
D None of these
World Economy & Finance PPSC 2022

Correct Answer: B

Sunny Bank is the correct factual response to “Murree constructed in 1853 at”.

Q3739.The permanent secretariat of SAARC is located in?

Easy
A Colombo
B Islamabad
C Delhi
D Kathmandu
International Organizations PPSC 2022

Correct Answer: D

The permanent secretariat of SAARC is located in Kathmandu.

Q3740.Kandhkot Gas Field is located in?

Easy
A Sindh
B Punjab
C KPK
D Balouchistan
International Cities & Capitals PPSC 2022

Correct Answer: A

Kandhkot Gas Field is located in Sindh.