Showing 3741–3760 of 5927

Q3741.Kargil war was fought in which year?

Easy
A 1997
B 1994
C 1999
D 2001
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

1999 is the correct factual response to “Kargil war was fought in which year”.

Q3742.The normal term of office of the United Nation Secretary General is?

Easy
A 5 Years
B 3 Years
C 7 Years
D 8 Years
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

The normal term of office of the United Nation Secretary General is 5 Years.

Q3743.The world's largest bird is?

Easy
A Ostrich
B Bustard
C Kiwi
D Penguin
World Records & Firsts PPSC 2022

Correct Answer: A

The world's largest bird is Ostrich.

Q3744.Notre Dame is in which city?

Easy
A Paris
B Rome
C London
D Bern
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Paris is the correct factual response to “Notre Dame is in which city”.

Q3745.How many connotes in globalization concept?

Easy
A P3
B P4
C P5
D P6
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

The correct number of connotes in globalization concept is P4.

Q3746.Mahabharat book belongs to?

Easy
A Christianity
B Confucianism
C Hinduism
D None of these
Books, Authors & Literature PPSC 2022

Correct Answer: C

Hinduism is the correct factual response to “Mahabharat book belongs to”.

Q3747.Which country has the largest army in the World?

Easy
A India
B China
C North Korea
D US
World Records & Firsts PPSC 2022

Correct Answer: B

China is the correct factual response to “Which country has the largest army in the World”.

Q3748.BRI stands for?

Easy
A Belt and Road Initiative
B Belt and Race Initiative
C Belt and Road Identify
D Belt and Road Idea
Symbols, Nicknames & Abbreviations PPSC 2022

Correct Answer: A

BRI stands for Belt and Road Initiative.

Q3749.The capital of Poland is?

Easy
A Warsaw
B Lisbon
C Havana
D Athens
Countries, Capitals & Currencies PPSC 2022

Correct Answer: A

The capital of Poland is Warsaw.

Q3750.Adam Smith was famous

Easy
A Historian
B Economist
C Physician
D Scientist
Inventions & Discoveries PPSC 2022

Correct Answer: B

Economist is the correct factual response to “Adam Smith was famous”.

Q3751.COP 27 will be held in which country?

Easy
A Scotland
B Egypt
C Italy
D Spain
International Organizations PPSC 2022

Correct Answer: B

Egypt is the correct factual response to “COP 27 will be held in which country”.

Q3752.King Qaboos Bin Said belongs to which country?

Easy
A Iran
B Qatar
C Oman
D Kuwait
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Oman is the correct factual response to “King Qaboos Bin Said belongs to which country”.

Q3753.How many countries are members of Europe Union?

Easy
A 29
B 26
C 27
D 28
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

The correct number of countries are members of Europe Union is 27.

Q3754.The outbreak of Coronavirus initiated as pneumonia of unknown cause in December2019 in?

Easy
A Wuhan
B Beijing
C Tokyo
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Wuhan is the correct factual response to “The outbreak of Coronavirus initiated as pneumonia of unknown cause in December2019 in”.

Q3755.The World Health Organisation (WHO) has recognized the city of------ in the Kingdom of Saudi Arabia, among the world's healthiest cities?

Easy
A Jeddah
B Riyadh
C Al Jubail
D Madina
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

Madina is the correct factual response to “The World Health Organisation (WHO) has recognized the city of------ in the Kingdom of Saudi Arabia, among the world's healthiest cities”.

Q3756.A New Deal for Asia book written by:

Easy
A Mahathir Muhanimad
B Abul Kalam Azad
C Tayyab Erdogan
D None of these
Books, Authors & Literature PPSC 2022

Correct Answer: A

Mahathir Muhanimad is the correct factual response to “A New Deal for Asia book written by:”.

Q3757.What is the main crop grown in Central Asia?

Easy
A Potato
B Cotton
C Rice
D Barley
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

The main crop grown in Central Asia is Cotton.

Q3758.Keenjhar Lake is located in which district of Sindh .

Easy
A Dadu
B Thatta
C Jamshoro
D None of these
International Cities & Capitals PPSC 2022

Correct Answer: B

Keenjhar Lake is located in Thatta.

Q3759.Amman is the capital of .

Easy
A Egypt
B Jordan
C Israel
D None of these
Countries, Capitals & Currencies PPSC 2022

Correct Answer: B

Jordan is the correct factual response to “Amman is the capital of.”.

Q3760.London tower Bridge is located on which river

Easy
A Fleet
B Thamas
C Wandle
D None of these
Important Places & Landmarks PPSC 2022

Correct Answer: B

Thamas is the correct factual response to “London tower Bridge is located on which river”.