Showing 3761–3780 of 5927

Q3761.Which country gifted the status of liberty to the United states of America ?

Easy
A Italy
B Austraila
C France
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

France is the correct factual response to “Which country gifted the status of liberty to the United states of America”.

Q3762.Navagio Beach is in ;

Easy
A Malaysia
B Thailand
C Greece
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Greece is the correct factual response to “Navagio Beach is in ;”.

Q3763.Desert movement is the resultant feature of which process .

Easy
A Deflation
B Dunes
C Weathering
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Weathering is the correct factual response to “Desert movement is the resultant feature of which process.”.

Q3764.Tape speed is measured in :

Easy
A Feet per second
B Inch per second
C Meter per second
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Inch per second is the correct factual response to “Tape speed is measured in :”.

Q3765.Animation means _______

Easy
A Uploading images
B Updating images
C Accelerated static images
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Animation means Accelerated static images.

Q3766.A program represent eight symbols is called .

Easy
A Octal
B Binary
C Decimal
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Octal is the correct factual response to “A program represent eight symbols is called.”.

Q3767.The layer of atmosphere where we live is ;

Easy
A Bio sphere
B Troposphere
C Hydrosphere
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Troposphere is the correct factual response to “The layer of atmosphere where we live is ;”.

Q3768.lightning rod invented by .

Easy
A Edmund Germer
B Benjamin Franklin
C James Edward
D None of these
Inventions & Discoveries PPSC 2022

Correct Answer: B

Benjamin Franklin is the correct factual response to “lightning rod invented by.”.

Q3769.Who discovered blood circulation ?

Easy
A Carl Linnaeus
B Francis Crik
C William Harvey
D None of these
International Organizations PPSC 2022

Correct Answer: C

William Harvey is the correct factual response to “Who discovered blood circulation”.

Q3770.A place where bees are kept is called.

Easy
A An Apiary
B A mole
C A hive
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

An Apiary is the correct factual response to “A place where bees are kept is called.”.

Q3771.The antontm of diversity is .

Easy
A Unity
B Divergence
C Variance
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Unity is the correct factual response to “The antontm of diversity is.”.

Q3772.Be out of blue means ;

Easy
A Higher than sky
B Once upon a time
C completely unexpected
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Completely unexpected is the correct factual response to “Be out of blue means ;”.

Q3773.Nip in the bud means _______

Easy
A To destroy in the very beginning
B To destroy at the end
C To make use of time
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Nip in the bud means To destroy in the very beginning.

Q3774.Yeoman's service

Easy
A Convert
B Congested
C Concluded
D excellent service
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

Excellent service is the correct factual response to “Yeoman's service”.

Q3775.The average marks of four subjects is 120 . if 33 was misread as 13 during the calculation , what will be the correct average ?

Easy
A 122
B 125
C 128
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

125 is the correct factual response to “The average marks of four subjects is 120. if 33 was misread as 13 during the calculation, what will be the correct average”.

Q3776.Who wrote Ar-Resala ?

Easy
A Imam Abu Haneefa RA
B Imam Malik RA
C Imam Shafi RA
D None of these
Books, Authors & Literature PPSC 2022

Correct Answer: C

Imam Shafi RA wrote Ar-Resala.

Q3777.Which two books are called " Sahihain" ?

Easy
A Muta , Ibne Maja
B Bukhari Sharif, Muslim Sharif
C Bukhari Sharif, Ibne Maja
D None of these
Books, Authors & Literature PPSC 2022

Correct Answer: B

Bukhari Sharif, Muslim Sharif is the correct factual response to “Which two books are called " Sahihain"”.

Q3778.When was the Montagu Chelmsford reforms were introduced in India ?

Easy
A 1909
B 1912
C 1919
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

1919 is the correct factual response to “When was the Montagu Chelmsford reforms were introduced in India”.

Q3779.PTI secured how many votes in Kashmir Election.

Easy
A 21
B 23
C 25
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

25 is the correct factual response to “PTI secured how many votes in Kashmir Election.”.

Q3780.When kargil War incident occurred .

Easy
A 1997
B 1998
C 1999
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

1999 is the correct factual response to “When kargil War incident occurred.”.