Showing 361–380 of 1905

Q361.Solve (√2 - 1/ √2)2 = ______.

Medium
A 1
B 1/2
C 1/4
D 1/6
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: B

Q362.Solve 3√ 64+3 = ______

Medium
A 2
B 7
C 4
D 5
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: B

Q363..275 is equal to

Medium
A 3 9/35
B 3 11/40
C 2 10 // 35
D None of these
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: B

Q364.Which of the following are not the sides of a right angled triangles?

Medium
A 9cm, 5cm, 7cm
B 9cm, 15cm, 12cm
C 2cm, 1cm, √5cm
D None of these
Geometry & Mensuration PPSC 2023

Correct Answer: A

Q365.The Mughal era period is:

Medium
A 1526-1757
B 1526-1857
C 1526-1861
D None of these
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: B

Q366.How many times a normal man respires per minute:

Medium
A 10-15 times
B 14-18 times
C 20-25 times
D 25-30 times
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: B

Q367.The Value of an Article which purchased 2 years ago, depreciates at 12% per annum. If its present value is Rs. 9680, the price at which it was purchased is:

Medium
A Rs. 10000
B Rs. 12500
C Rs. 14575
D Rs. 16250
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: B

Q368.kilometer is equal to how many centimeters?

Medium
A 100 cm
B 1000 cm
C 10000 cm
D 100000 cm
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: D

Q369.(892)square 2=

Medium
A 795664
B 1784
C 798654
D 1942
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: A

Q370.If 30 men working 9 h per day can reap a field in 16 days, in how many days , will 36 men reap the field working 8 h per day?

Medium
A 15
B 25
C 18
D 10
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: A

Q371.The angles of a triangle are (x-35) , (x-25) and (1/2x-10) find x?

Medium
A 80
B 90
C 100
D None of these
Geometry & Mensuration PPSC 2023

Correct Answer: C

Q372.The Principal which will amounts to Rs. 270.40 in 2 years at the rate of 4% per annum compound interest is:

Medium
A Rs. 150
B Rs. 200
C Rs. 250
D None of these
Profit, Loss & Interest PPSC 2023

Correct Answer: C

Q373.A car travels 100 km at a speed of 60 km/hr and returns with a speed of 40 km/ h. Calculate the average speed for the whole journey?

Medium
A 40 km/ h
B 44 km/ h
C 48 km/h
D 52 km/ h
Percentage, Ratio & Average PPSC 2023

Correct Answer: C

Q374.Average weight of 10 people increased by 1.5 kg when one person of 45 kg is replaced by a new man. Then weight of the new man is?

Medium
A 50
B 60
C 70
D 80
Percentage, Ratio & Average PPSC 2023

Correct Answer: B

Q375.National Command and the Operation Center (NCOC) was formed in:

Medium
A March 2020
B April 2020
C May 2020
D June 2020
Percentage, Ratio & Average PPSC 2023

Correct Answer: A

Q376.Pakistan conducted nuclear test on:

Medium
A 22 May 1998
B 24 May 1998
C 28 May 1998
D None of these
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: C

Q377.Earth completes one rotation on its axis in ___:

Medium
A 23 hours and 30 minutes
B 23 hour 56 minutes and 4.9 seconds
C 24 hours
D 24 hours 1 minute and 10 second
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q378.What is 3.4 percent (calculated percentage %) of number 1,000?

Medium
A 24
B 34
C 38
D 40
Percentage, Ratio & Average PPSC 2020

Correct Answer: B

Q379.The number, whose 7% is 42 is:

Medium
A 300
B 400
C 500
D 600
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q380.A rectangle has a length of 10cm and a perimeter of 30cm. Find the width of the rectangle?

Medium
A 5 cm
B 10 cm
C 15 cm
D 20 cm
Geometry & Mensuration PPSC 2020

Correct Answer: A