Showing 3781–3800 of 5927

Q3781.Which Muslim ruler established Delhi Sultanate ?

Easy
A Qutbudin Aibak
B Sher Shah Suri
C Razia Sultana
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Qutbudin Aibak is the correct factual response to “Which Muslim ruler established Delhi Sultanate”.

Q3782.Who won the third battle of Pani Pat in 1761 .

Easy
A Shuja
B Hemu
C Salman
D Ahmad Shah Abdali
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

Ahmad Shah Abdali is the correct factual response to “Who won the third battle of Pani Pat in 1761.”.

Q3783.Jeo Biden was elected senator from which state of US ?

Easy
A Alaska
B Delaware
C Pennsylvania
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Delaware is the correct factual response to “Jeo Biden was elected senator from which state of US”.

Q3784.Sadiq khan elected mayor London for the

Easy
A First time
B Second time
C Third time
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Second time is the correct factual response to “Sadiq khan elected mayor London for the”.

Q3785.Which country built cruise submarine threatening US ?

Easy
A North Korea
B Israel
C Iran
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

North Korea is the correct factual response to “Which country built cruise submarine threatening US”.

Q3786.Which country joined UNO in 2006.

Easy
A Bosnia
B Taiwan
C Montenegro
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Montenegro is the correct factual response to “Which country joined UNO in 2006.”.

Q3787.The real name of Ibn Taymiyyah is ;

Easy
A Zaki-ud-din
B Taqi-ud-din
C Naqi-ud- din
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Taqi-ud-din is the correct factual response to “The real name of Ibn Taymiyyah is ;”.

Q3788.Who coined UNO name .

Easy
A Truman
B FD Roosevelt
C Churchill
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

FD Roosevelt is the correct factual response to “Who coined UNO name.”.

Q3789.Which city built primarily for capital ?

Easy
A Constantinople
B New York
C London
D Islamabad
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

Islamabad is the correct factual response to “Which city built primarily for capital”.

Q3790.Which country threatened to quit NPT deal ?

Easy
A Russia
B Iran
C Israel
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Iran is the correct factual response to “Which country threatened to quit NPT deal”.

Q3791.Lunar Sea refers to_____

Easy
A A dark plain on the moon
B A small sea on the moon
C A light water body illuminated by the moon-light
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Lunar Sea refers toA dark plain on the moon.

Q3792.Alpine glaciers are also called

Easy
A Lowland
B Valley glacier
C Upland
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Alpine glaciers are also called Valley glacier.

Q3793.Latency time is

Easy
A Time to spin the needed data under head
B Time to spin data under sector
C Time to spin the needed data under track
D All of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Latency time is Time to spin the needed data under head.

Q3794.Times new roman, Arial are examples of

Easy
A Font style
B Font format
C Font design
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Font style is the correct factual response to “Times new roman, Arial are examples of”.

Q3795.Myopia is a disease connected with

Easy
A Brain
B Eyesight
C Ears
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Eyesight is the correct factual response to “Myopia is a disease connected with”.

Q3796.A person of which of the following blood groups is called a universal donor

Easy
A A
B AB
C B
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these is the correct factual response to “A person of which of the following blood groups is called a universal donor”.

Q3797.The green eyed monster' means

Easy
A Hatred
B An animal with green eyes
C to get into trouble
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

The green eyed monster' means None of these.

Q3798.Once in a blue moon means

Easy
A Very Rarely
B Very Strangely
C Very Often
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Once in a blue moon means Very Rarely.

Q3799.Choose the correct punctuated sentence

Easy
A Mr. Nouman Alvi is the doctor in this town
B Mr, Nouman Alvi is the doctor in this town
C Mr Nouman Alvi is the doctor in this town
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Mr. Nouman Alvi is the doctor in this town is the correct factual response to “Choose the correct punctuated sentence”.

Q3800.To carry the day means

Easy
A To loose something
B To succeed
C To do something wrong
D None of these
Important Dates & Events PPSC 2022

Correct Answer: B

To carry the day means To succeed.