Showing 3801–3820 of 5927

Q3801.A shopkeeper purchases 5 cartoons in 105 rupees and 8 cartoons in 155 rupees. If a cartoon contains 5 items, then average price per item is

Easy
A 4.5
B 4.2
C 4.75
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

A shopkeeper purchases 5 cartoons in 105 rupees and 8 cartoons in 155 rupees. If a cartoon contains 5 items, then average price per item is None of these.

Q3802.The average of the first five multiples of 9 is

Easy
A 27
B 20
C 28
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

The average of the first five multiples of 9 is 27.

Q3803.Current Governor of Gilgit-Baltistan is

Easy
A Jalal Hussain Maqpoon
B Aftab Haider
C Barjees Tahir
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Current Governor of Gilgit-Baltistan is Jalal Hussain Maqpoon.

Q3804.Who is the current governor of Khyber Pakhtunkhwa (KPK)

Easy
A Sardar Mehtab
B Iqbal Zafar Jhagra
C Shah Farman
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Shah Farman is the correct factual response to “Who is the current governor of Khyber Pakhtunkhwa (KPK)”.

Q3805.Who is the Current Secretary of State of USA

Easy
A Mark Esper
B Mike Pompeo
C Antony J. Blinken
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Antony J. Blinken is the correct factual response to “Who is the Current Secretary of State of USA”.

Q3806.Who is the current Chairman of NEPRA

Easy
A Nasir Aziz
B Afzal Kamal
C Qamar Shams
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these is the correct factual response to “Who is the current Chairman of NEPRA”.

Q3807.Last decade of Ramzan is known as

Easy
A Kindness
B Freedom from hell
C Forgiveness
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Last decade of Ramzan is known as Freedom from hell.

Q3808.Who is known as Boom Boom

Easy
A Shahid Afridi
B Shoaib Akhtar
C Muhammad Amir
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Shahid Afridi is the correct factual response to “Who is known as Boom Boom”.

Q3809.Who was the first ruler of the Slave Dynasty

Easy
A Qutubuddin Aibak
B Sultan Ghouri
C Balban
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Qutubuddin Aibak is the correct factual response to “Who was the first ruler of the Slave Dynasty”.

Q3810.The last ruling family of Delhi sultanate was

Easy
A Khilji
B Tughlaq
C Mamluk
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

The last ruling family of Delhi sultanate was None of these.

Q3811.Shah Wali Ullah born in

Easy
A 1705
B 1703
C 1707
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

1703 is the correct factual response to “Shah Wali Ullah born in”.

Q3812.Shah Jahanabad was built by

Easy
A Shah Jahan
B Aurangzeb
C Jahangir
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Shah Jahan is the correct factual response to “Shah Jahanabad was built by”.

Q3813.Who played the leading role in drama Waris

Easy
A Mehboob Alam
B Farhan Ali
C Shafi Muhammad
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Mehboob Alam is the correct factual response to “Who played the leading role in drama Waris”.

Q3814.Round Table Conferences held in

Easy
A Delhi
B London
C Calcutta
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

London is the correct factual response to “Round Table Conferences held in”.

Q3815.The Muslim invaded Spain in

Easy
A 711 C.E
B
C E B. 701 C. E C. 717 C. E
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

711 C.E is the correct factual response to “The Muslim invaded Spain in”.

Q3816.The Al-Tasrif is the book based on surgical instruments written by

Easy
A Abu al-Qasim al-Zahrawi
B Abu Nasr al-Farabi
C Ibn e Sina
D None of these
Books, Authors & Literature PPSC 2022

Correct Answer: A

Abu al-Qasim al-Zahrawi is the correct factual response to “The Al-Tasrif is the book based on surgical instruments written by”.

Q3817.Who wrote the "Siddhartha"

Easy
A Narmeen
B Herman Hesse
C Joginder Hermeen
D None of these
Books, Authors & Literature PPSC 2022

Correct Answer: B

Herman Hesse wrote the "Siddhartha".

Q3818.Russia annexed the Crimean Peninsula from Ukraine in

Easy
A 2014
B 2011
C 1016
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

2014 is the correct factual response to “Russia annexed the Crimean Peninsula from Ukraine in”.

Q3819.The residential Imperial Twin Tower located in

Easy
A England
B France
C Australia
D None of these
Important Places & Landmarks PPSC 2022

Correct Answer: D

The residential Imperial Twin Tower located in None of these.

Q3820.First Arab space mission to Mars 'Al-Amal" launched by

Easy
A UAE
B Saudi Arabia
C Qatar
D None of these
Space & Astronomy GK PPSC 2022

Correct Answer: A

UAE is the correct factual response to “First Arab space mission to Mars 'Al-Amal" launched by”.