Showing 3821–3840 of 5927

Q3821.Long March 5 rocket launch by which country

Easy
A China
B Russia
C UAE
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

China is the correct factual response to “Long March 5 rocket launch by which country”.

Q3822.What symbolizes the olive branch

Easy
A Emergency
B Peace
C Prosperity
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Peace is the correct factual response to “What symbolizes the olive branch”.

Q3823.Saudi Arabia founded which city along the coast of the Red Sea

Easy
A Tabuk
B Neom
C Asir
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Neom is the correct factual response to “Saudi Arabia founded which city along the coast of the Red Sea”.

Q3824.Almaty is the city of

Easy
A Kazakhstan
B Afghanistan
C Turkmenistan
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Kazakhstan is the correct factual response to “Almaty is the city of”.

Q3825.World War I started in

Easy
A 1915
B 1914
C 1916
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

1914 is the correct factual response to “World War I started in”.

Q3826.Which Indian PM declared emergency in seventies

Easy
A Rajiv Gandhi
B Indira Gandhi
C Charan Singh
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Indira Gandhi is the correct factual response to “Which Indian PM declared emergency in seventies”.

Q3827.Which river flows in Europe

Easy
A Volga
B Thames
C Danube
D All of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

All of these is the correct factual response to “Which river flows in Europe”.

Q3828.According to Von Thunen model the central place is

Easy
A City
B Grains
C Forest
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

According to Von Thunen model the central place is City.

Q3829.Who is the father of Geometry

Easy
A Kepler
B Aristotle
C Euclid
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Euclid is the correct factual response to “Who is the father of Geometry”.

Q3830.Marco Polo was a famous

Easy
A Scientis
B Traveler
C Writer
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Traveler is the correct factual response to “Marco Polo was a famous”.

Q3831.Which of the following lake is in Africa

Easy
A Lake Victoria
B Lake Tanganyika
C Lake Turkana
D All of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

All of these is the correct factual response to “Which of the following lake is in Africa”.

Q3832.URL stands for

Easy
A Universal Resource List
B Universal Research List
C Uniform Resource Locator
D Uniform Research Locator
Symbols, Nicknames & Abbreviations PPSC 2022

Correct Answer: B

URL stands for Universal Research List.

Q3833.What are examples of primary producers

Easy
A Omnivores
B Animals
C Carnivores
D Green plants and Algae
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

Examples of primary producers are Green plants and Algae.

Q3834.Bacteria are

Easy
A Parasites
B Predators
C Epiphytes
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

Bacteria are None of these.

Q3835.Unusual plural children are called

Easy
A Exceptions
B Noun
C Adverb
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Unusual plural children are called Exceptions.

Q3836.If I had money, I______it now

Easy
A would purchase
B will purchase
C would have purchase
D have purchased
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

If I had money, Iwould purchaseit now.

Q3837.The average of 20 students is 12 years, if the teacher's age is included, average increases by one. The age of the teacher is

Easy
A 28 years
B 30 years
C 33 years
D 35 years
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

The average of 20 students is 12 years, if the teacher's age is included, average increases by one. The age of the teacher is 33 years.

Q3838.a³+b³=

Easy
A (a - b) (a²- ab - b²)
B (a + b) (a²- ab + b²)
C a + b) (a²+ab+b²)
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

(a + b) (a²- ab + b²) is the correct factual response to “a³+b³=”.

Q3839.If x : y = 3:4, then (7x + 3y) : (7x - 3y) is equal to

Easy
A 6:03:00
B 11:03:00
C 5:03:00
D 1:03:00
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

If x : y = 3:4, then (7x + 3y) : (7x - 3y) is equal to 11:3.

Q3840.A sum of money at simple interest amounts to Rs. 815 in 3 years and to Rs. 854 in 4 years. The sum is

Easy
A Rs 690
B Rs 650
C Rs 698
D Rs 700
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

A sum of money at simple interest amounts to Rs. 815 in 3 years and to Rs. 854 in 4 years. The sum is Rs 698.