Showing 3841–3860 of 5927

Q3841.Russia recently invaded which country

Easy
A Ukraine
B Poland
C Sweden
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Ukraine is the correct factual response to “Russia recently invaded which country”.

Q3842.Which one of the following planets has the largest number of natural satellites

Easy
A Saturn
B Mars
C Jupiter
D Venus
World Records & Firsts PPSC 2022

Correct Answer: A

Saturn is the correct factual response to “Which one of the following planets has the largest number of natural satellites”.

Q3843.Kartarpur Corridor opening on which birth anniversary of Guru Nanak

Easy
A 520th
B 500th
C 550th
D 530th
Important Dates & Events PPSC 2022

Correct Answer: C

550th is the correct factual response to “Kartarpur Corridor opening on which birth anniversary of Guru Nanak”.

Q3844.Which cricket player played an important role in Kartarpur Corridor

Easy
A Venkatesh
B Navjot Singh
C Ajay Sharma
D None of these
Sports GK PPSC 2022

Correct Answer: B

Navjot Singh is the correct factual response to “Which cricket player played an important role in Kartarpur Corridor”.

Q3845.From Purdah to Parliament' is a book authored by

Easy
A Begum Ra'ana Liaquat Ali Khan
B Shaista Suhrawardy Ikramullah
C Begum Maulana Mohammad Ali Jauhar
D None of these
World Politics & Government PPSC 2022

Correct Answer: A

Begum Ra'ana Liaquat Ali Khan is the correct factual response to “'From Purdah to Parliament' is a book authored by”.

Q3846.Baloch Culture Day is celebrated by the Balochi people annually on

Easy
A 3rd March
B 2nd March
C 4th March
D 5th March
Important Dates & Events PPSC 2022

Correct Answer: D

5th March is the correct factual response to “Baloch Culture Day is celebrated by the Balochi people annually on”.

Q3847.The oldest university of Punjab is located in which city

Easy
A Lahore
B Multan
C Faisalabad
D Gujranwala
World Records & Firsts PPSC 2022

Correct Answer: B

The oldest university of Punjab is located in Multan.

Q3848.The Rann of Kachchh in located between

Easy
A Sindh and Indian Gujrat
B Punjab and Gujrat
C Sindh and Amritsar
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Sindh and Indian Gujrat is the correct factual response to “The Rann of Kachchh in located between”.

Q3849.Nagorno-Karabakh" is a disputed region between

Easy
A Armenia and Turkey
B Armenia and Azerbaijan
C Azerbaijan and Turkey
D Azerbaijan and Kazakhstan
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Azerbaijan and Turkey is the correct factual response to “Nagorno-Karabakh" is a disputed region between”.

Q3850.The capital of Georgia is

Easy
A Berlin
B Tbilisi
C Accra
D None of these
Countries, Capitals & Currencies PPSC 2022

Correct Answer: B

The capital of Georgia is Tbilisi.

Q3851.Article 370 of the Constitution of India gives

Easy
A Special status to Kerala
B Special status to Kashmir
C Special status to Bihar
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Special status to Kashmir is the correct factual response to “Article 370 of the Constitution of India gives”.

Q3852.Headquarters of the World Health Organization is located at

Easy
A Washington
B New York
C Rome
D Geneva
International Institutions & Headquarters PPSC 2022

Correct Answer: B

New York is the correct factual response to “Headquarters of the World Health Organization is located at”.

Q3853.First Female Ambassador of Saudi Arabia to US is

Easy
A Princess Rima bint Bandar
B Sarah Ayed bent Muhammed Al Ayed
C Nadia Baeshen
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

First Female Ambassador of Saudi Arabia to US is Princess Rima bint Bandar.

Q3854.How many years Hungary remained under control of Ottomans

Easy
A 150 years
B 100 years
C 200 years
D 250 years
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

The correct number of years Hungary remained under control of Ottomans is 200 years.

Q3855.Relations between Australia and China have been strained in recent years over various political and trade disputes, including

Easy
A South China Sea
B Taiwan issue
C Hong Kong
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Hong Kong is the correct factual response to “Relations between Australia and China have been strained in recent years over various political and trade disputes, including”.

Q3856.Muslim rule in Spain established by

Easy
A Qasim Shah III
B Ameer Abdul Rehman
C Sultan Nafees
D Abdul Karim I
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Ameer Abdul Rehman is the correct factual response to “Muslim rule in Spain established by”.

Q3857.Facebook Diplomacy started in

Easy
A 2008
B 2004
C 2016
D 2012
Books, Authors & Literature PPSC 2022

Correct Answer: A

2008 is the correct factual response to “Facebook Diplomacy started in”.

Q3858.Which is the venue of the 2028 Summer Olympics

Easy
A Los Angeles
B Paris
C Rome
D Moscow
International Organizations PPSC 2022

Correct Answer: D

Moscow is the correct factual response to “Which is the venue of the 2028 Summer Olympics”.

Q3859.Which chapter is included in Bible

Easy
A Talmud
B Gospel of Barnabas
C Sahifa
D All of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Gospel of Barnabas is the correct factual response to “Which chapter is included in Bible”.

Q3860.The International Committee for the Red Cross was founded by

Easy
A Donald Ross
B Henry Dunant
C Baden Powell
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

The International Committee for the Red Cross was founded by Henry Dunant.