Showing 3861–3880 of 5927

Q3861.The soil maturity color of northeastern areas is?

Easy
A Grey
B Dark Brown
C Reddish
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

The soil maturity color of northeastern areas is Reddish.

Q3862.Which disease is caused by drinking contaminated water?

Easy
A Malaria
B Typhoid
C Yellow fever
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Typhoid is the correct factual response to “Which disease is caused by drinking contaminated water”.

Q3863.Which of the following mass wasting phenomenon could a person outrun?

Easy
A Creep
B Debris
C Slump
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Creep is the correct factual response to “Which of the following mass wasting phenomenon could a person outrun”.

Q3864.How many bones are there in an adult human being?

Easy
A 202
B 200
C 204
D 206
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

The correct number of bones are there in an adult human being is 206.

Q3865.What is the cause of rainbow?

Easy
A Dust particles
B Clouds
C Rain drops
D All of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

The cause of rainbow is Rain drops.

Q3866.The speed of electromagnetic rays as compared to speed of light is?

Easy
A Less than speed of light
B More than speed of light
C Same as speed of light.
D No relation with speed of light
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

The speed of electromagnetic rays as compared to speed of light is Same as speed of light..

Q3867.What is the meaning of underlined word: I will pencil you on Tuesday?

Easy
A Move
B Appointment
C Shift
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

The meaning of underlined word: I will pencil you on Tuesday is Appointment.

Q3868.The departmental store is open------ eight to seven?

Easy
A By
B From
C Between
D During
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

From is the correct factual response to “The departmental store is open------ eight to seven”.

Q3869.Keep a straight face means?

Easy
A Remain serious
B Remain silent
C Remain disturbed
D Remain mute
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Keep a straight face means Remain serious.

Q3870.To get into hot waters means?

Easy
A To get into difficulties
B To be impatient
C To be in a confused state of mind
D To suffer a huge financial loss
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

To get into hot waters means To get into difficulties.

Q3871.He is the boy of obedience'. Obedience in this sentence is------noun?

Easy
A Virtual
B Collective
C Abstract
D Concrete
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Abstract is the correct factual response to “He is the boy of obedience'. Obedience in this sentence is------noun”.

Q3872.He is looking for accommodation----- flat or shared house?

Easy
A till
B Until
C Neither
D Either
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

Either is the correct factual response to “He is looking for accommodation----- flat or shared house”.

Q3873.The average run of a cricket player in 10 innings was 33. How many runs must he make in his next innings so as to increase his average of runs by 3?

Easy
A 66
B 56
C 76
D None of these
Sports GK PPSC 2022

Correct Answer: A

66 is the correct factual response to “The average run of a cricket player in 10 innings was 33. How many runs must he make in his next innings so as to increase his average of runs by 3”.

Q3874.The average income of A and B is 50000 and average income of B and C is 60000 and Average income of A and C is 55000. What is the income of B?

Easy
A 55000
B 45000
C 65000
D 750000
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

55000 is the correct factual response to “The average income of A and B is 50000 and average income of B and C is 60000 and Average income of A and C is 55000. What is the income of B”.

Q3875.In how many ways 2 students can be chosen from the class of 20 students?

Easy
A 180
B 190
C 240
D 390
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

190 is the correct factual response to “In how many ways 2 students can be chosen from the class of 20 students”.

Q3876.Prize money Rs. 60,000 will be distributed among eight teams according to their positions determined in match-series award increases by the same amount each higher position. If last place team is given Rs4000, how much awarded to the first place team?

Easy
A Rs 11000
B Rs 8000
C Rs 20000
D Rs 16000
Awards & Prizes PPSC 2022

Correct Answer: A

Rs 11000 is the correct factual response to “Prize money Rs. 60,000 will be distributed among eight teams according to their positions determined in match-series award increases by the same amount each higher position. If last place team is given Rs4000, how much awarded to the first place team”.

Q3877.A carpenter lays x bricks per hour for y hours and then lays x/2 bricks for 2y more hours. In terms of x and y, ho how many bricks did he lay in total?

Easy
A 2xy
B xy
C 3xy
D 4xy
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

2xy is the correct factual response to “A carpenter lays x bricks per hour for y hours and then lays x/2 bricks for 2y more hours. In terms of x and y, ho how many bricks did he lay in total”.

Q3878.Which community is targeted in Balouchistan?

Easy
A Balouch
B Pashtun
C Hazara
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Hazara is the correct factual response to “Which community is targeted in Balouchistan”.

Q3879.How many angels helped the Muslim in Battle of Badr

Easy
A 1000
B 700
C 3000
D 5000
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

The correct number of angels helped the Muslim in Battle of Badr is 5000.

Q3880.Siam center is in?

Easy
A Rome
B Istanbul
C Bangkok
D New York
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Bangkok is the correct factual response to “Siam center is in”.