Showing 3881–3900 of 5927

Q3881.The capital of Libya is?

Easy
A Ankara
B Tehran
C Tripoli
D Amman
Countries, Capitals & Currencies PPSC 2022

Correct Answer: C

The capital of Libya is Tripoli.

Q3882.What was the title of Al Farabi?

Easy
A The Philosopher
B The First Arab Philosopher
C The Second Teacher
D None of these
International Organizations PPSC 2022

Correct Answer: C

The Second Teacher is the correct factual response to “What was the title of Al Farabi”.

Q3883.Israel snatched 'Golan Heights' in 1967 from?

Easy
A Jordan
B Syria
C Lebanon
D Egypt
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Syria is the correct factual response to “Israel snatched 'Golan Heights' in 1967 from”.

Q3884.Russia signed Warsaw pact in?

Easy
A 1955
B 1950
C 1960
D 1980
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

1955 is the correct factual response to “Russia signed Warsaw pact in”.

Q3885.Newgrange is located in which country?

Easy
A China
B Italy
C Ireland
D Albania
International Cities & Capitals PPSC 2022

Correct Answer: C

Newgrange is located in Ireland.

Q3886.The accords between Israel and PLO are named as?

Easy
A Camp David Accord
B Abraham Accord
C Oslo Accord
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Oslo Accord is the correct factual response to “The accords between Israel and PLO are named as”.

Q3887.Which of the following river is formed by the confluence of Euphrates and Tigris?

Easy
A Khabur
B Nile River
C Shatt-al-Arab
D Yarmouk
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Shatt-al-Arab is the correct factual response to “Which of the following river is formed by the confluence of Euphrates and Tigris”.

Q3888.All powers of the World Bank are vested in the Boards of?

Easy
A Policy makers
B Senators
C Govermors
D None of these
International Organizations PPSC 2022

Correct Answer: C

Govermors is the correct factual response to “All powers of the World Bank are vested in the Boards of”.

Q3889.When China joined World Trade Organization?

Easy
A 2001
B 2000
C 2002
D 2003
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

2001 is the correct factual response to “When China joined World Trade Organization”.

Q3890.The Responsibility to Protect is international?

Easy
A Responsibility
B Law
C Norm
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Norm is the correct factual response to “The Responsibility to Protect is international”.

Q3891.In North America which is not the state of USA?

Easy
A Florida
B Alaska
C California
D Paraguay
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

Paraguay is the correct factual response to “In North America which is not the state of USA”.

Q3892.Silk was first made by?

Easy
A China
B Germany
C Italy
D Japan
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

China is the correct factual response to “Silk was first made by”.

Q3893.Study of sports' effect on society is called

Easy
A Sport Psychology
B Sport society
C Sport Sociology
D None of these
Sports GK PPSC 2022

Correct Answer: C

Study of sports' effect on society is called Sport Sociology.

Q3894.The Battle of Saragarhi in Afghanistan is named as?

Easy
A Street battle
B Guerrilla battle
C Last-stand battle
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Last-stand battle is the correct factual response to “The Battle of Saragarhi in Afghanistan is named as”.

Q3895.Aleem Dar broke record of most Test matches as an umpire?

Easy
A Steve Bucknor
B Billy Bowden
C Kumar Dharmasena
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Steve Bucknor is the correct factual response to “Aleem Dar broke record of most Test matches as an umpire”.

Q3896.Shah Wali Ullah persuaded Ahmad Shah Abdali to fight against?

Easy
A Sikhs
B Marathas
C British
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

British is the correct factual response to “Shah Wali Ullah persuaded Ahmad Shah Abdali to fight against”.

Q3897.The first invasion of Mahmud Ghaznvi was in?

Easy
A 1000 AD
B 900 AD
C 1100 AD
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

1100 AD is the correct factual response to “The first invasion of Mahmud Ghaznvi was in”.

Q3898.Which book of Allama Iqbal published in 1923?

Easy
A Bang e Dara
B Baal-e-Jibreel
C Payam-i-Mashriq
D Zaboor-e-Ajam
Books, Authors & Literature PPSC 2022

Correct Answer: C

Payam-i-Mashriq is the correct factual response to “Which book of Allama Iqbal published in 1923”.

Q3899.Jahangir Khan is famous in which sport?

Easy
A Cricket
B Hockey
C Squash
D Badminton
Sports GK PPSC 2022

Correct Answer: C

Squash is the correct factual response to “Jahangir Khan is famous in which sport”.

Q3900.Tahzeeb-ul-Akhlaq magazine published in?

Easy
A 1875
B 1865
C 1870
D 1880
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

1870 is the correct factual response to “Tahzeeb-ul-Akhlaq magazine published in”.