General Knowledge — All MCQs
5927 questions available
Q3901.Who accepted Akbar's "Din-i-Elahi"?
Correct Answer: A
Birbal is the correct factual response to “Who accepted Akbar's "Din-i-Elahi"”.
Q3902.Godwin Austen is situated in which range?
Correct Answer: C
Karakoram is the correct factual response to “Godwin Austen is situated in which range”.
Q3903.The second most important layer of earth atmosphere is?
Correct Answer: C
The second most important layer of earth atmosphere is Stratosphere.
Q3904.Block chain technology used in?
Correct Answer: B
Block chain technology used in Crypto currency.
Q3905.In which year Graham Bell invented telephone?
Correct Answer: B
1876 is the correct factual response to “In which year Graham Bell invented telephone”.
Q3906.Ronald Ross discovered the cause of?
Correct Answer: B
Malaria is the correct factual response to “Ronald Ross discovered the cause of”.
Q3907.What is the energy formed due to waterfall?
Correct Answer: B
The energy formed due to waterfall is Kinetic Energy.
Q3908.The nonrenewable source of energy is?
Correct Answer: D
The nonrenewable source of energy is None of these.
Q3909.Select the pair which has the same relationship? PROMISE: FULFILL
Correct Answer: C
Pledge: Deny is the correct factual response to “Select the pair which has the same relationship? PROMISE: FULFILL”.
Q3910.Madness: Brain: Paralysis--------?
Correct Answer: C
Nerves is the correct factual response to “Madness: Brain: Paralysis--------”.
Q3911.Indicate the type of sentence They are playing cricket
Correct Answer: B
Present Continuous is the correct factual response to “Indicate the type of sentence They are playing cricket”.
Q3912.Complete the proverb to make the sentence meaningful? If wishes horses, beggars would ride
Correct Answer: D
None of these is the correct factual response to “Complete the proverb to make the sentence meaningful? If wishes horses, beggars would ride”.
Q3913.Correct the following phrase To fly at the face of
Correct Answer: C
To fly in the face of is the correct factual response to “Correct the following phrase To fly at the face of”.
Q3914.I don't think I will be home before 6 pm. In this sentence well is?
Correct Answer: C
I don't think I will be home before 6 pm. In this sentence well is Interjection.
Q3915.Complete the following sentence to make it meaningful. None of you done work correctly
Correct Answer: A
Has is the correct factual response to “Complete the following sentence to make it meaningful. None of you done work correctly”.
Q3916.The hand has five fingers. In this sentence five is
Correct Answer: C
The hand has five fingers. In this sentence five is Adjective.
Q3917.She is absolutely incredible which mark is used in this sentence:
Correct Answer: B
! is the correct factual response to “She is absolutely incredible which mark is used in this sentence:”.
Q3918.What brought this quarrel
Correct Answer: A
About is the correct factual response to “What brought this quarrel”.
Q3919.His of subject was so good that students have doubts at the end
Correct Answer: B
Exposition is the correct factual response to “His of subject was so good that students have doubts at the end”.
Q3920.World spins at?
Correct Answer: C
15/hr is the correct factual response to “World spins at”.