Showing 3921–3940 of 5927

Q3921.Ali earns Rs 7500 in 2 weeks what will he earn in 2 days if he works 6 days a week?

Easy
A 1300
B 1250
C 1200
D None of these
Important Dates & Events PPSC 2022

Correct Answer: B

1250 is the correct factual response to “Ali earns Rs 7500 in 2 weeks what will he earn in 2 days if he works 6 days a week”.

Q3922.Who is the first Sikh senator belonging to KPK?

Easy
A Lal Chand
B Gurdeep Singh
C Shuniia Ruth
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Gurdeep Singh is the correct factual response to “Who is the first Sikh senator belonging to KPK”.

Q3923.Which team won PSL 2019 in Karachi?

Easy
A Karachi Kings
B Multan Sultans
C Quetta Gladiators
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Quetta Gladiators is the correct factual response to “Which team won PSL 2019 in Karachi”.

Q3924.Who is current Chief Justice of Lahore High Court?

Easy
A Muhammad Qasim
B Qaisar Rasheed
C Muhammad Ameer Bhatti
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Muhammad Ameer Bhatti is the correct factual response to “Who is current Chief Justice of Lahore High Court”.

Q3925.Rowlett Act was passed in?

Easy
A 1915
B 1916
C 1917
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these is the correct factual response to “Rowlett Act was passed in”.

Q3926.Lahore Resolution was seconded from Punjab by?

Easy
A Ch. Rehmat Ali
B Abdullah Hussain
C Maulana Zafar Ali Khan
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Maulana Zafar Ali Khan is the correct factual response to “Lahore Resolution was seconded from Punjab by”.

Q3927.Which river is not flowing from Jammu & Kashmir?

Easy
A Chenab
B Indus
C Ravi
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Ravi is the correct factual response to “Which river is not flowing from Jammu & Kashmir”.

Q3928.Who started Jihad Movement?

Easy
A Shah Waliullah
B Syed Ahmad Shaheed
C Haji Shariat Ullah
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Syed Ahmad Shaheed is the correct factual response to “Who started Jihad Movement”.

Q3929.Global warming poses threat to world is statement by?

Easy
A United Nation
B Antonio Guterres
C Both A & B
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these is the correct factual response to “Global warming poses threat to world is statement by”.

Q3930.Which dam is situated on Haro River?

Easy
A Tanda
B Khanpur
C Mangla
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Khanpur is the correct factual response to “Which dam is situated on Haro River”.

Q3931.What is the new name of Kashmir Highway?

Easy
A Ladakh Highway
B Srinagar Highway
C Poonch Highway
D None of these
Transport & Communication PPSC 2022

Correct Answer: B

The new name of Kashmir Highway is Srinagar Highway.

Q3932.Who is the first viceroy after 1857 war?

Easy
A Harding
B Canning
C Curzon
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Canning is the correct factual response to “Who is the first viceroy after 1857 war”.

Q3933.Who wrote "Glimpses of World History"?

Easy
A Jawaharlal Nehru
B Mahatma Gandhi
C Rajindra Prasad
D None of these
Books, Authors & Literature PPSC 2022

Correct Answer: A

Jawaharlal Nehru wrote "Glimpses of World History".

Q3934.Which of the following flower is called Queen of Water?

Easy
A Rose
B Tulip
C Lilly
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Lilly is the correct factual response to “Which of the following flower is called Queen of Water”.

Q3935.Which country is most visited by tourists in the modern world?

Easy
A Italy
B US
C France
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

France is the correct factual response to “Which country is most visited by tourists in the modern world”.

Q3936.The modern name of Shahjahanabad is?

Easy
A Agra
B Fatehpur Sikri
C Purani Dilli
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

The modern name of Shahjahanabad is Purani Dilli.

Q3937.The last ruler of Ottoman Empire was?

Easy
A Abdul Amjeed II
B Sultan Ahmad
C Sultan Mehmood
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

The last ruler of Ottoman Empire was Abdul Amjeed II.

Q3938.When Taliban formed government in Afghanistan for the first time?

Easy
A 1989
B 1992
C 1996
D None of these
World Politics & Government PPSC 2022

Correct Answer: C

1996 is the correct factual response to “When Taliban formed government in Afghanistan for the first time”.

Q3939.In the early period which endemic is called Black Death?

Easy
A SARS
B Leprosy
C Plague
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Plague is the correct factual response to “In the early period which endemic is called Black Death”.

Q3940.We can use to convert word into PDF?

Easy
A Print
B Save
C Save as
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Save as is the correct factual response to “We can use to convert word into PDF”.