Showing 3941–3960 of 5927

Q3941.We can remove / hide border of a shape by selecting?

Easy
A No Outline
B No line
C White line
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

No Outline is the correct factual response to “We can remove / hide border of a shape by selecting”.

Q3942.Which query do you use to answer the question "Which employees earn more than $5000 a month"?

Easy
A Update query
B Select query
C Search query
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Search query is the correct factual response to “Which query do you use to answer the question "Which employees earn more than $5000 a month"”.

Q3943.Deficiency of------causes anemia?

Easy
A Zinc
B Calcium
C lodine
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these is the correct factual response to “Deficiency of------causes anemia”.

Q3944.Pneumonia is caused by which bacteria?

Easy
A Vibrio
B Bacillus
C Cocci
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Cocci is the correct factual response to “Pneumonia is caused by which bacteria”.

Q3945.Chemical substances that increase earth's surface temperature is known as?

Easy
A Climate change
B Global warming
C Greenhouse gases
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Chemical substances that increase earth's surface temperature is known as Greenhouse gases.

Q3946.Stethoscope was invented by?

Easy
A Martin Cooper
B Steven Sasson
C David Hyatt
D None of these
International Organizations PPSC 2022

Correct Answer: D

Stethoscope was invented by None of these.

Q3947.Zero was invented by?

Easy
A Kalidas
B Bhaskara
C Brahmagupta
D None of these
Inventions & Discoveries PPSC 2022

Correct Answer: C

Zero was invented by Brahmagupta.

Q3948.To "back out" means-------?

Easy
A to retreat
B to be trapped
C to support
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

To retreat is the correct factual response to “To "back out" means-------”.

Q3949."When in Rome, do as the------- Do"

Easy
A Romans
B One
C Ones
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Romans is the correct factual response to “"When in Rome, do as the------- Do"”.

Q3950.To "nip it in the bud" means to------?

Easy
A Expect greatness from it
B Encourage something
C Prevent it at the start
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Prevent it at the start is the correct factual response to “To "nip it in the bud" means to------”.

Q3951.He is looking for someone to offer, her glamorous well paid and undemanding job, but I think he is?

Easy
A Crying for moon
B Happy go lucky
C Hard boiled
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

He is looking for someone to offer, her glamorous well paid and undemanding job, but I think he is Crying for moon.

Q3952.Choose the correct one

Easy
A She invites I and my sister
B She invited I and my sister
C She invited me and my sister
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

She invited me and my sister is the correct factual response to “Choose the correct one”.

Q3953.Who is Current Secretary General of South Asian Association for Regional Cooperation (SAARC)?

Easy
A Amjad Hussain
B Arjun Bahadur Thapa
C Esala Weerakoon
D None of these
International Organizations PPSC 2022

Correct Answer: C

Esala Weerakoon is the correct factual response to “Who is Current Secretary General of South Asian Association for Regional Cooperation (SAARC)”.

Q3954.Rakaposhi is located in which mountain range?

Easy
A Himalaya
B Karakoram
C Hindu Kash
D None of these
International Cities & Capitals PPSC 2022

Correct Answer: B

Rakaposhi is located in Karakoram.

Q3955.Nanga Parbat is located in which mountain range?

Easy
A Himalaya
B Karakoram
C Hindu Kash
D None of these
International Cities & Capitals PPSC 2022

Correct Answer: A

Nanga Parbat is located in Himalaya.

Q3956.What is the name for an amphitheater-like hollow that forms at the head of a glacier?

Easy
A Cirque
B Kettle
C Saddle
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

The name for an amphitheater-like hollow that forms at the head of a glacier is Cirque.

Q3957.First chairman of the Senate was?

Easy
A Habib Ullah Khan
B Tasleem Aslam
C Shahida Jamil
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

First chairman of the Senate was Habib Ullah Khan.

Q3958.Zia Mohyeddin is a?

Easy
A Actor
B Singer
C Comedian
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Actor is the correct factual response to “Zia Mohyeddin is a”.

Q3959.Pak China border dispute was settled in?

Easy
A 1960
B 1961
C 1962
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these is the correct factual response to “Pak China border dispute was settled in”.

Q3960.Sun Yat Sen Park and Casa Garden is in which city of China?

Easy
A Macau
B Beijing
C Shanghai
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Macau is the correct factual response to “Sun Yat Sen Park and Casa Garden is in which city of China”.