Showing 3961–3980 of 5927

Q3961.Ashgabat is the capital of?

Easy
A Azerbaijan
B Tajikistan
C Armenia
D None of these
Countries, Capitals & Currencies PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these is the correct factual response to “Ashgabat is the capital of”.

Q3962."Big Apple" is a nickname of?

Easy
A New York
B Washington
C California
D None of these
Symbols, Nicknames & Abbreviations PPSC 2022

Correct Answer: A

New York is the correct factual response to “"Big Apple" is a nickname of”.

Q3963.Who was the first to measure the earth's radius?

Easy
A Eratosthenes
B Copernicus
C Al-Beruni
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Eratosthenes is the correct factual response to “Who was the first to measure the earth's radius”.

Q3964.The Paris Peace Accords ends the?

Easy
A Crimean War
B American Civil War
C Balkan War
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these is the correct factual response to “The Paris Peace Accords ends the”.

Q3965.Which country last joins SAARC?

Easy
A China
B Afghanistan
C Iran
D None of these
International Organizations PPSC 2022

Correct Answer: B

Afghanistan is the correct factual response to “Which country last joins SAARC”.

Q3966.The Orange River flows in?

Easy
A Africa
B Asia
C America
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Africa is the correct factual response to “The Orange River flows in”.

Q3967.Mojave Desert is located in which country?

Easy
A United States
B Australia
C France
D None of these
International Cities & Capitals PPSC 2022

Correct Answer: A

Mojave Desert is located in United States.

Q3968.The jurisdiction of International Court of Justice is?

Easy
A to solve criminals and individual issues
B to solve dispute between countries
C Both A&B
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

The jurisdiction of International Court of Justice is to solve dispute between countries.

Q3969.Beirut is the capital of which of the following countries?

Easy
A Lebanon
B Libya
C Egypt
D None of these
Countries, Capitals & Currencies PPSC 2022

Correct Answer: A

Lebanon is the correct factual response to “Beirut is the capital of which of the following countries”.

Q3970.Faiz Ahmad Faiz was born in?

Easy
A Karachi
B Lahore
C Multan
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these is the correct factual response to “Faiz Ahmad Faiz was born in”.

Q3971.All India Muslim Student Federation was founded in which city?

Easy
A Lahore
B Delhi
C Aligarh
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Aligarh is the correct factual response to “All India Muslim Student Federation was founded in which city”.

Q3972.Bolan Pass is located in the range of?

Easy
A Kirthar Range
B Salt Range
C Karakoram Range
D None of these
International Cities & Capitals PPSC 2022

Correct Answer: D

Bolan Pass is located in None of these.

Q3973.Functional Dependencies are the types of constraints that are based on?

Easy
A Key revisited
B Key
C Superset key
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Key is the correct factual response to “Functional Dependencies are the types of constraints that are based on”.

Q3974.Car batteries uses----- that reacts with lead plates to generate electricity?

Easy
A Nitric Acid
B Sulphuric Acid
C Hydrochloric Acid
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Sulphuric Acid is the correct factual response to “Car batteries uses----- that reacts with lead plates to generate electricity”.

Q3975.Metrology is study of?

Easy
A Study of Stars
B Study of Atmosphere
C Study of Weight
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Study of Weight is the correct factual response to “Metrology is study of”.

Q3976.Which one is not a vestigial organ of human being?

Easy
A Соссух
B Appendix
C Eye lid
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Eye lid is not a vestigial organ of human being.

Q3977.The study of stars is known as?

Easy
A Cosmography
B Astrology
C Astronomy
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

The study of stars is known as Astronomy.

Q3978.In the atmosphere if the temperature is low then the pressure is?

Easy
A High
B Low
C Normal
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

In the atmosphere if the temperature is low then the pressure is High.

Q3979.My father is so poor_______?

Easy
A That he cannot buy food for us
B To get medical help for my mother
C To send me to school
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

My father is so poorThat he cannot buy food for us.

Q3980.Feral means?

Easy
A Over weight
B Well Planned
C Wild
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Feral means Wild.