Showing 3981–4000 of 5927

Q3981.He has been suffering from fever the last three days?

Easy
A Since
B For
C About
D None of these
Important Dates & Events PPSC 2022

Correct Answer: A

Since is the correct factual response to “He has been suffering from fever the last three days”.

Q3982.The principal will preside the function?

Easy
A From
B Over
C With
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Over is the correct factual response to “The principal will preside the function”.

Q3983.Odds and ends means?

Easy
A To take the burden upon oneself
B To do big things with in the knowledge of others
C Remnants
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Odds and ends means Remnants.

Q3984.Eat one's cake and have it means?

Easy
A A policy to encourage fighting among friends
B A policy to keep dog as a house-guard
C To maintain a diseased cat
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

Eat one's cake and have it means None of these.

Q3985.The sum of the squares of two positive integers is 100 and their difference of their square is 28. The sum of the numbers is?

Easy
A 12
B 10
C 14
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

The sum of the squares of two positive integers is 100 and their difference of their square is 28. The sum of the numbers is 14.

Q3986.A can do a piece of work in 4 hours; B and C together can do it in 3 hours, while A and C together can do it in 2 hours B alone to do in?

Easy
A 12 hours
B 8 hours
C 10 hours
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

12 hours is the correct factual response to “A can do a piece of work in 4 hours; B and C together can do it in 3 hours, while A and C together can do it in 2 hours B alone to do in”.

Q3987.3.14×106 is equal to?

Easy
A 3140
B 314
C 314000
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

3.14×106 is equal to None of these.

Q3988.Recently Karachi fell to which position on Crime Index out of 300 global cities?

Easy
A 105th
B 115th
C 110th
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

115th is the correct factual response to “Recently Karachi fell to which position on Crime Index out of 300 global cities”.

Q3989.China signed 25 years (Strategic Cooperation Pact) with?

Easy
A Bangladesh
B Nepal
C Iran
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Iran is the correct factual response to “China signed 25 years (Strategic Cooperation Pact) with”.

Q3990.Whose birth year is 150 A.H when Imam Abu Hanifa RA died?

Easy
A Imam Shafi RA
B Imam Malik RA
C Imam Hambal RA
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Imam Shafi RA is the correct factual response to “Whose birth year is 150 A.H when Imam Abu Hanifa RA died”.

Q3991.The name of wife of the "Abu Jahal" was ?

Easy
A Ume-e-Kalsoom
B Ume-e-Jamil
C Ume-e-Fazal
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

The name of wife of the "Abu Jahal" was None of these.

Q3992.Which animal was residing with the As'hab-e-Kahaf?

Easy
A Donkey
B Camel
C Dog
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Dog is the correct factual response to “Which animal was residing with the As'hab-e-Kahaf”.

Q3993.Before Islam Friday was called?

Easy
A يوم الملحمه
B يوم الفرقان
C يوم العروبه
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Before Islam Friday was called يوم العروبه.

Q3994.Tipu Sultan embraced martyrdom in?

Easy
A 1789
B 1799
C 1821
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

1799 is the correct factual response to “Tipu Sultan embraced martyrdom in”.

Q3995.Which of the following range is named a Trans-Himalayas?

Easy
A Karakoram
B Hindu Kush
C Sub Himalayas
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Karakoram is the correct factual response to “Which of the following range is named a Trans-Himalayas”.

Q3996.Operation Radd Ul Fassad means?

Easy
A Sharp up Cutting Strike
B Path to Peace
C Path of Salvation
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

Operation Radd Ul Fassad means None of these.

Q3997.Muhammad Ali Sadpara was a?

Easy
A Traveler
B Cricketer
C Mountaineer
D None of these
Sports GK PPSC 2022

Correct Answer: B

Cricketer is the correct factual response to “Muhammad Ali Sadpara was a”.

Q3998.Which of the following established a Cease-fire Line in Kashmir?

Easy
A Aman ki Asha Agreement
B Indo-Pak Truce Treaty
C Mirpur Declaration
D None of these
International Treaties & Agreements PPSC 2022

Correct Answer: B

Indo-Pak Truce Treaty is the correct factual response to “Which of the following established a Cease-fire Line in Kashmir”.

Q3999.Veteran Actor Moeen Akhtar was famous for which type of acting?

Easy
A Comedy
B Tragedy
C Romantic
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Romantic is the correct factual response to “Veteran Actor Moeen Akhtar was famous for which type of acting”.

Q4000.The institution of Senate came into being under the constitution of?

Easy
A 1973
B 1956
C 1962
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

1962 is the correct factual response to “The institution of Senate came into being under the constitution of”.