Showing 4001–4020 of 5927

Q4001.Total districts in Punjab are?

Easy
A 32
B 30
C 34
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Total districts in Punjab are 30.

Q4002.Currency of China is?

Easy
A Yen
B Pound
C Rupee
D None of these
Countries, Capitals & Currencies PPSC 2022

Correct Answer: B

Currency of China is Pound.

Q4003.In which country is Stonehenge?

Easy
A Switzerland
B United Kingdom
C The Netherlands
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

The Netherlands is the correct factual response to “In which country is Stonehenge”.

Q4004.Where is Tower Bridge located?

Easy
A Budapest
B London
C Colombo
D None of these
Important Places & Landmarks PPSC 2022

Correct Answer: B

Tower Bridge located is located in London.

Q4005.Where is Bathsheba Beach?

Easy
A Greece
B Barbados
C Australia
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Bathsheba Beach is located in Barbados.

Q4006.The name of Turkish currency is?

Easy
A Rival
B Takka
C lira
D None of these
Countries, Capitals & Currencies PPSC 2022

Correct Answer: C

The name of Turkish currency is lira.

Q4007.Israel occupied East Jerusalem in?

Easy
A 1967
B 1969
C 1971
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

1967 is the correct factual response to “Israel occupied East Jerusalem in”.

Q4008.Capital of Lebanon?

Easy
A Beirut
B Tripoli
C Damascus
D None of these
Countries, Capitals & Currencies PPSC 2022

Correct Answer: B

Tripoli is the correct factual response to “Capital of Lebanon”.

Q4009.who said "All history is the history of class struggle?

Easy
A Vico
B Rousseau
C Kant
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these is the correct factual response to “who said "All history is the history of class struggle”.

Q4010.London is situated on the bank of which river?

Easy
A Thames
B Rhine
C Danube
D Seine
World Economy & Finance PPSC 2022

Correct Answer: D

Seine is the correct factual response to “London is situated on the bank of which river”.

Q4011.in the ocean basin reliefis gently sloping relatively shallow submerged at plain of subcontinent?

Easy
A Continental shelf
B Continental rise
C Continental slope
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Continental shelf is the correct factual response to “in the ocean basin reliefis gently sloping relatively shallow submerged at plain of subcontinent”.

Q4012.Modification of stationery barchans results in the formation of?

Easy
A Parabolic
B Seif
C Dune
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Parabolic is the correct factual response to “Modification of stationery barchans results in the formation of”.

Q4013.The area between rivers Jhelum and Chenab is called?

Easy
A Rachna Doab
B Chaj Doab
C Sindh Sagar
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

The area between rivers Jhelum and Chenab is called Chaj Doab.

Q4014.Which is used for ON/OFF?

Easy
A Fuse
B Switch
C Breaker
D All of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Switch is the correct factual response to “Which is used for ON/OFF”.

Q4015.Which of the following uses source of light?

Easy
A Conventional
B Perspective
C Non-perspective
D None of these
International Treaties & Agreements PPSC 2022

Correct Answer: A

Conventional is the correct factual response to “Which of the following uses source of light”.

Q4016.Which of the following is used in optical fibre?

Easy
A Glass thread
B Glass particles
C Tiny particles
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Glass thread is used in optical fibre.

Q4017.Choose the correct one?

Easy
A A series of lectures was delivered
B A series of lectures were delivered
C A series of lecture was delivered
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

A series of lectures was delivered is the correct factual response to “Choose the correct one”.

Q4018.He sat the shadow of mango tree

Easy
A on
B under
C onto
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Under is the correct factual response to “He sat the shadow of mango tree”.

Q4019.If you come across my keys, bring it to me, can you?

Easy
A don't you
B isn't you
C can't you
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these is the correct factual response to “If you come across my keys, bring it to me, can you”.

Q4020.He said to me, "where will you spend this night"?

Easy
A He asked me where I would spend that night
B He asked me where I will spend that night
C He asked me where I would spend this night
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

He asked me where I would spend that night is the correct factual response to “He said to me, "where will you spend this night"”.