Showing 4021–4040 of 5927

Q4021.When 52416 is divided by 312, the quotient is 168. What will be the quotient when 52.416 is divided by 0.0168?

Easy
A 3.12
B 312
C 3120
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

3120 is the correct factual response to “When 52416 is divided by 312, the quotient is 168. What will be the quotient when 52.416 is divided by 0.0168”.

Q4022.The value of log5 (125)(625)/25 is equal to?

Easy
A 725
B 64
C 5
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

The value of log5 (125)(625)/25 is equal to 05.

Q4023.How many times in a day, are the hands of clock in straight line but opposite in direction?

Easy
A 22
B 24
C 48
D None of these
Important Dates & Events PPSC 2022

Correct Answer: A

The correct number of times in a day, are the hands of clock in straight line but opposite in direction is 22.

Q4024.Anna Molka Ahmed was a famous?

Easy
A Dramatist
B Film maker
C Painter
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Painter is the correct factual response to “Anna Molka Ahmed was a famous”.

Q4025.Who is current chairman of Federal Public Service Commission?

Easy
A Malik Zafar Iqbal
B Zahid Saeed
C Haseeb Athar
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Zahid Saeed is the correct factual response to “Who is current chairman of Federal Public Service Commission”.

Q4026.The word uttered before Nimaz is called

Easy
A Azan
B Takbeer-e-Tahreema
C Tashhad
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

The word uttered before Nimaz is called Takbeer-e-Tahreema.

Q4027.Which book wrote by Imam Ghazali?

Easy
A Al fouzulkabeer
B Ahya al uloom
C Hujjatulbaligha
D None of these
Books, Authors & Literature PPSC 2022

Correct Answer: B

Ahya al uloom is the correct factual response to “Which book wrote by Imam Ghazali”.

Q4028.Who wrote Al Fouzul Kabeer (Al-Fawz al-Kabir)?

Easy
A Dr. Israr Ahmad
B Ibn Taemiya
C Shah Wali Ullah
D None of these
Books, Authors & Literature PPSC 2022

Correct Answer: C

Shah Wali Ullah wrote Al Fouzul Kabeer (Al-Fawz al-Kabir).

Q4029.Which book compiled by Ahmad Bin Shoaib RA?

Easy
A Bukhari Sharif
B Muslim Sharif
C Tirmizi Sharif
D None of these
Books, Authors & Literature PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these is the correct factual response to “Which book compiled by Ahmad Bin Shoaib RA”.

Q4030.Dars-e-Nizamia was established during the reign of?

Easy
A Akbar
B Babar
C Humayoun
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these is the correct factual response to “Dars-e-Nizamia was established during the reign of”.

Q4031.When diarchy was introduced in Sub-continent?

Easy
A 1919
B 1909
C 1916
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

1919 is the correct factual response to “When diarchy was introduced in Sub-continent”.

Q4032.Who founded Jamat-e-Islami?

Easy
A Maula Abul Hassan Ali Nudvi
B Syed Abul Ala Maududi
C Hussain Ahmad
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Syed Abul Ala Maududi is the correct factual response to “Who founded Jamat-e-Islami”.

Q4033.Which country is largest producer of natural gas?

Easy
A Russia
B US
C Iran
D None of these
World Records & Firsts PPSC 2022

Correct Answer: B

US is the correct factual response to “Which country is largest producer of natural gas”.

Q4034.Koh-e-Murad is sacred place of?

Easy
A Hindus
B Zikri
C Parsis
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Zikri is the correct factual response to “Koh-e-Murad is sacred place of”.

Q4035.Black Lives Matter movement initiated from which country

Easy
A Egypt
B South Africa
C US
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

US is the correct factual response to “Black Lives Matter movement initiated from which country”.

Q4036.When US did strike in Afghanistan?

Easy
A 12/8/2001 12:00:00 AM
B 8/7/2001 12:00:00 AM
C 10/7/2001 12:00:00 AM
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

7 October 2001 is the correct factual response to “When US did strike in Afghanistan”.

Q4037.When US entered in Afghanistan?

Easy
A 2002
B 2000
C 2001
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

2001 is the correct factual response to “When US entered in Afghanistan”.

Q4038.Which country is against US embargo attempt on Iran?

Easy
A France
B China
C Russia
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

China is the correct factual response to “Which country is against US embargo attempt on Iran”.

Q4039.No taxation without representation slogan initiated in?

Easy
A China
B US
C Spain
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

US is the correct factual response to “No taxation without representation slogan initiated in”.

Q4040.When Iraq invaded Kuwait?

Easy
A 33086
B 32721
C 35309
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

August 1990 is the correct factual response to “When Iraq invaded Kuwait”.