Showing 4041–4060 of 5927

Q4041.Wall Street is situated in?

Easy
A New York
B Geneva
C London
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

New York is the correct factual response to “Wall Street is situated in”.

Q4042.The first Asian UN secretary general is?

Easy
A U Thant
B Ban Ki-moon
C Kofi Annan
D None of these
International Organizations PPSC 2022

Correct Answer: A

The first Asian UN secretary general is U Thant.

Q4043.Light pen is which type of device?

Easy
A Internal device
B Output
C Input optical device
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Input optical device is the correct factual response to “Light pen is which type of device”.

Q4044.Which mushroom is not edible?

Easy
A Straw Mushrooms
B Amanita Phalloides
C Oyster Mushrooms
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Amanita Phalloides is the correct factual response to “Which mushroom is not edible”.

Q4045.Loud speaker voice is increase due to_____?

Easy
A Spectrum technology
B High Energy
C High Frequency
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Loud speaker voice is increase due toHigh Energy.

Q4046.LPG consists of mainly?

Easy
A methane, hexane and nonane
B methane, ethane and hexane
C methane, butane and propane
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Methane, butane and propane is the correct factual response to “LPG consists of mainly”.

Q4047.The escape of water molecules from surface is called?

Easy
A Evaporation
B Sublimatiotion
C Condensation
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

The escape of water molecules from surface is called Evaporation.

Q4048.Nitrogenous wastes excreted through urine in humans is?

Easy
A uric acid
B Ammoni
C urea
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Nitrogenous wastes excreted through urine in humans is urea.

Q4049.Poke one's nose into means____?

Easy
A to get involved in others matters
B to praise someone
C to be rude
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Poke one's nose into meansto get involved in others matters.

Q4050.What is 'Subway'?

Easy
A Short passage to any place
B A road or path raised above ground level
C Underground passage
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Subway' is Underground passage.

Q4051.To cry wolf______?

Easy
A to give false alarm
B to listen eagerly
C to turn pale
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

To cry wolfto give false alarm.

Q4052.Choose the option that correctly transforms the given sentence into reported speech?

Easy
A The student said, "Sir, I am not guilty
B The student pleaded that he was not guilty
C The student pleaded that he was not guilty
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

The student pleaded that he was not guilty is the correct factual response to “Choose the option that correctly transforms the given sentence into reported speech”.

Q4053.A batsman in his 12th innings makes a score of 80 runs and there by increases his average score by 3. What is his average after the 12th inning?

Easy
A 47
B 45
C 46
D None of these
International Organizations PPSC 2022

Correct Answer: A

47 is the correct factual response to “A batsman in his 12th innings makes a score of 80 runs and there by increases his average score by 3. What is his average after the 12th inning”.

Q4054.Who is the current chairman of NCOC?

Easy
A Asad Umar
B Shafqat Mahmood
C Sheikh Rasheed
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Asad Umar is the correct factual response to “Who is the current chairman of NCOC”.

Q4055.Which continent has no desert?

Easy
A Europe
B Asia
C Australia
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Europe is the correct factual response to “Which continent has no desert”.

Q4056.Qazaf is_____?

Easy
A Constitutional law
B Clause in Islam
C Shariat Law
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Qazaf isShariat Law.

Q4057.The tax collected from prisoner is called?

Easy
A Jiziya
B Fidiya
C Ashar
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

The tax collected from prisoner is called Jiziya.

Q4058.Warsak dam is situated on river?

Easy
A Swat
B Kabul
C Indus
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Kabul is the correct factual response to “Warsak dam is situated on river”.

Q4059.In which city National School of Public Policy located?

Easy
A Peshawar
B Islamabad
C Lahore
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Lahore is the correct factual response to “In which city National School of Public Policy located”.

Q4060.When Shalimar Garden established?

Easy
A 1672
B 1642
C 1700
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

1642 is the correct factual response to “When Shalimar Garden established”.