Showing 4061–4080 of 5927

Q4061.Rann of Kutch is a disputed area between?

Easy
A Punjab-India
B KPK-India
C Sindh-India
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these is the correct factual response to “Rann of Kutch is a disputed area between”.

Q4062.How many times did Mahmud of Ghazni invade India?

Easy
A 17
B 5
C 15
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

The correct number of times did Mahmud of Ghazni invade India is 17.

Q4063.Sindh was conquered by Mohammad bin Qasim in?

Easy
A 710 AD
B 711 AD
C 712 AD
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

712 AD is the correct factual response to “Sindh was conquered by Mohammad bin Qasim in”.

Q4064.The land lying between the river Ravi and river Chenab is called?

Easy
A Bari Doab
B Rachna Doab
C Chaj Doab
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

The land lying between the river Ravi and river Chenab is called Rachna Doab.

Q4065.Syed Ahmad Shaheed started the Jihad Movement against?

Easy
A Hindus
B Deen-e-llahi
C Sikh Rulers
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Sikh Rulers is the correct factual response to “Syed Ahmad Shaheed started the Jihad Movement against”.

Q4066.How many districts in Ladakh?

Easy
A 2
B 1
C 3
D none of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

The correct number of districts in Ladakh is 2.

Q4067.How many times Squash ball jump in each shot?

Easy
A Three
B One
C Two
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

The correct number of times Squash ball jump in each shot is One.

Q4068.4. Which is the first gulf nation to complete FATF conditions?

Easy
A Bahrain
B UAE
C Saudi Arabia
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

UAE is the correct factual response to “4. Which is the first gulf nation to complete FATF conditions”.

Q4069.Which resources are nonrenewable?

Easy
A Solar
B Fossil fuels
C Geo thermal
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Fossil fuels is the correct factual response to “Which resources are nonrenewable”.

Q4070.What does IWMI stand for_____?

Easy
A International waste Management Institute
B Irrigation Water Management Institute
C International Water Management Institute
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

What does IWMI stand forInternational Water Management Institute.

Q4071.International Children's Day is observed on?

Easy
A 11/20/2026 12:00:00 AM
B 2/14/2026 12:00:00 AM
C 12/18/2026 12:00:00 AM
D None of these
Important Dates & Events PPSC 2022

Correct Answer: A

20 November is the correct factual response to “International Children's Day is observed on”.

Q4072.The capital of Sri Lanka is?

Easy
A Kandy
B Colombo
C Jaffna
D None of these
Countries, Capitals & Currencies PPSC 2022

Correct Answer: D

The capital of Sri Lanka is None of these.

Q4073.The most populous continent is

Easy
A Asia
B Africa
C Europe
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

The most populous continent is Asia.

Q4074.When Economic Cooperation Organization established?

Easy
A 1992
B 1964
C 1985
D None of these
World Economy & Finance PPSC 2022

Correct Answer: C

1985 is the correct factual response to “When Economic Cooperation Organization established”.

Q4075.f batsman is out of the crease and wicket keeper hits the wicket this wicket is called?

Easy
A Stump
B LBW
C Hit wicket
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

F batsman is out of the crease and wicket keeper hits the wicket this wicket is called Stump.

Q4076.World War I started in which year?

Easy
A 1914
B 1913
C 1915
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

1914 is the correct factual response to “World War I started in which year”.

Q4077.A study of the personality of the offenders in phsical term is called a :

Easy
A Criminal Sociology
B penology
C Criminal Anthropology
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Criminal Anthropology is the correct factual response to “A study of the personality of the offenders in phsical term is called a :”.

Q4078.Which concept is not used in social work :

Easy
A Analysis
B Structuring
C Tabulation
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Structuring is the correct factual response to “Which concept is not used in social work :”.

Q4079.Human trafficking is a form of :

Easy
A Hate crime
B Organized crime
C Violent crime
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Organized crime is the correct factual response to “Human trafficking is a form of :”.

Q4080.Gemeinschaft term coined by :

Easy
A Ferdinand Tonnies
B Schopenhauer
C Ernest mach
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Ferdinand Tonnies is the correct factual response to “Gemeinschaft term coined by :”.