Showing 4121–4140 of 5927

Q4121.Rural areas people usually associated with :

Easy
A Agriculture
B Industries
C professional
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Agriculture is the correct factual response to “Rural areas people usually associated with :”.

Q4122.Which among the following is an indirect method of social control ?

Easy
A Folkways
B Propaganda
C Customs
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Propaganda is the correct factual response to “Which among the following is an indirect method of social control”.

Q4123.Which studying rural sociology is important :

Easy
A Technology
B Knowledge
C Reforms in farm production
D All of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

All of these is the correct factual response to “Which studying rural sociology is important :”.

Q4124.Which among the following is an informal method of social control ?

Easy
A Coercion
B Customs
C Education
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Customs is the correct factual response to “Which among the following is an informal method of social control”.

Q4125.One person move from one country to another referred as

Easy
A to improve their living standard
B Common culture
C to fulfill basic needs
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

To improve their living standard is the correct factual response to “One person move from one country to another referred as”.

Q4126.Pastoral society means

Easy
A Nomadic group of people who travel with a herd of domesticated animals , which they rely on for food
B a society driven by the use of technology and machinery to enable mass production
C an organization devoted to the study and culture of cultivated plants
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Pastoral society means Nomadic group of people who travel with a herd of domesticated animals, which they rely on for food.

Q4127.When people on large scale involve in agriculture by using animal plough it will be a

Easy
A Agriculture society
B Horticulture Society
C Industrial society
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Agriculture society is the correct factual response to “When people on large scale involve in agriculture by using animal plough it will be a”.

Q4128.Some friend meet for a tea at some place it is referred as

Easy
A Customs
B Folkways
C Culture
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Folkways is the correct factual response to “Some friend meet for a tea at some place it is referred as”.

Q4129.In MS Access , which data type is appropriate to storage large text and numbers ?

Easy
A Text
B Memo
C OLE
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Memo is the correct factual response to “In MS Access, which data type is appropriate to storage large text and numbers”.

Q4130.Who wrote novel Akhir e Shab Ke Humsafar :

Easy
A Jameela Hashmi
B Begum Akhtar Riaz ud Din
C Quart ul ain haider
D None of these
Books, Authors & Literature PPSC 2022

Correct Answer: C

Quart ul ain haider wrote novel Akhir e Shab Ke Humsafar :.

Q4131.What is `Subway` ?

Easy
A A road path raised above ground level
B Short passage to any place
C Underground passage
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

`Subway` is Underground passage.

Q4132.I __________ my homework when my mother came home .

Easy
A Had already done
B have already done
C already did
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

I Had already done my homework when my mother came home..

Q4133.Tea : Leave : Coffee :

Easy
A Plants
B Seeds
C Stimulant
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Seeds is the correct factual response to “Tea : Leave : Coffee :”.

Q4134.Which country is the largest producer of oil :

Easy
A Saudi Arabia
B USA
C Iran
D None of these
World Records & Firsts PPSC 2022

Correct Answer: B

USA is the correct factual response to “Which country is the largest producer of oil :”.

Q4135.The capital of Punjab is :

Easy
A Lahore
B Multan
C Faislabad
D None of these
Countries, Capitals & Currencies PPSC 2022

Correct Answer: A

Lahore is the correct factual response to “The capital of Punjab is :”.

Q4136.Which singer left music considering it haram :

Easy
A Ali Azmat
B Junaid Jamshaid
C Salman Ahmed
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Junaid Jamshaid is the correct factual response to “Which singer left music considering it haram :”.

Q4137.Darul-ul-Aman is designated for

Easy
A Old age
B Disable
C Women
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Women is the correct factual response to “Darul-ul-Aman is designated for”.

Q4138.In British era which princely state was big according to population size .

Easy
A Kashmir
B Hyderabad
C Rajasthan
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Hyderabad is the correct factual response to “In British era which princely state was big according to population size.”.

Q4139.Bondi Beach is in :

Easy
A Norway
B Australia
C Spain
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Australia is the correct factual response to “Bondi Beach is in :”.

Q4140.Johannesburg is a city of:

Easy
A China
B South Africa
C Libya
D None of these
International Cities & Capitals PPSC 2022

Correct Answer: B

South Africa is the correct factual response to “Johannesburg is a city of:”.