Showing 4141–4160 of 5927

Q4141.The action button in power point in is :

Easy
A End
B Home
C Tab
D All of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

All of these is the correct factual response to “The action button in power point in is :”.

Q4142.Why noble gases are less reactive :

Easy
A less electronic configuration
B Due to do their complete octet
C due to low valency
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Due to do their complete octet is the correct factual response to “Why noble gases are less reactive :”.

Q4143.I said to him ,"Why are you working so hard?"

Easy
A I asked him why he was working so hard.
B I asked him why was he working so hard.
C I asked him why had he been working so hard.
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

I asked him why he was working so hard. is the correct factual response to “I said to him,"Why are you working so hard?"”.

Q4144.He said to her," What a cold day!"

Easy
A He exclaimed that it was a very cold day.
B He told her that it was a cold day.
C He exclaimed sorrowfully that it was a cold day.
D None of these
Important Dates & Events PPSC 2022

Correct Answer: A

He exclaimed that it was a very cold day. is the correct factual response to “He said to her," What a cold day!"”.

Q4145.Inclination means

Easy
A Aversion
B Attitude
C Aptitude
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Inclination means Aptitude.

Q4146.To end in smoke _______

Easy
A To make completely understand
B To overcome someone
C To ruin oneself
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

To end in smoke To ruin oneself.

Q4147.Keep a straight face

Easy
A remain silent
B remain serious
C remain mute
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Remain serious is the correct factual response to “Keep a straight face”.

Q4148." Hornet's nest " mean:___

Easy
A A violent situation
B A bee's house
C A good situation
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

" Hornet's nest " mean:A violent situation.

Q4149.What is the Organized cluster of the house which is small in number called?

Easy
A City
B Dwelling
C Hamlet
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

The Organized cluster of the house which is small in number called is Hamlet.

Q4150.Which country started One belt one road:

Easy
A China
B India
C Tajikistan
D None of thesej
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

China is the correct factual response to “Which country started One belt one road:”.

Q4151.Hassan Habib is associated with which sports:

Easy
A Squash
B Poker
C Swimming
D None of these
Sports GK PPSC 2022

Correct Answer: B

Poker is the correct factual response to “Hassan Habib is associated with which sports:”.

Q4152.When North Korea conducted its second nuclear test:

Easy
A 2006
B 2007
C 2009
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

2009 is the correct factual response to “When North Korea conducted its second nuclear test:”.

Q4153.Which country scientists just deployed a giant telescope underwater for the first time ?

Easy
A Russian
B America
C Chinese
D None of these
International Organizations PPSC 2022

Correct Answer: A

Russian is the correct factual response to “Which country scientists just deployed a giant telescope underwater for the first time”.

Q4154.Why US entered in World War II:

Easy
A due to Germany attack Poland
B due to pearl harbor attack by Japan
C due to Russia
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Due to pearl harbor attack by Japan is the correct factual response to “Why US entered in World War II:”.

Q4155.Global warming is a threat to all of us is a warning by:

Easy
A United Nation
B Antonio Guterres
C Both A & B
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Both A & B is the correct factual response to “Global warming is a threat to all of us is a warning by:”.

Q4156.Which country is called the "Land of Prophets "?

Easy
A Palestine
B Saudia Arabia
C Iraq
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Palestine is the correct factual response to “Which country is called the "Land of Prophets "”.

Q4157.Which tax is used for non Muslims:

Easy
A Jiziya/Kharaj
B Zarayb
C ASHR
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Jiziya/Kharaj is used to non Muslims:.

Q4158.Who are the angels of magic:

Easy
A Jibrael & Mikael
B Haroot & Maroot
C Israfeel & Jibrael
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Haroot & Maroot is the correct factual response to “Who are the angels of magic:”.

Q4159.The Central National Muhammad Association was founded in 1877 by:

Easy
A Sir Syed Ahmad Khan
B Syed Amir Ali
C Ch. Rehmat Ali
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Syed Amir Ali is the correct factual response to “The Central National Muhammad Association was founded in 1877 by:”.

Q4160.Who was the successor of Qutb Ud Din aibak:

Easy
A Aram Shah
B Iltutmish
C Razia Sultana
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Aram Shah is the correct factual response to “Who was the successor of Qutb Ud Din aibak:”.