Showing 4161–4180 of 5927

Q4161.Broad cast and graham phone are examples of

Easy
A Audio aids
B Video aids
C Both A and B
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Audio aids is the correct factual response to “Broad cast and graham phone are examples of”.

Q4162.Which is the largest metal in earth crust:

Easy
A Iron
B Aluminum
C Copper
D None of these
World Records & Firsts PPSC 2022

Correct Answer: B

Aluminum is the correct factual response to “Which is the largest metal in earth crust:”.

Q4163.Talmud is a book of which religion :

Easy
A Muslims
B Jews
C Christian
D None of these
Books, Authors & Literature PPSC 2022

Correct Answer: B

Jews is the correct factual response to “Talmud is a book of which religion :”.

Q4164.Where was the lowest temperature on Earth recorded?

Easy
A -88.2°C
B -89.2°C
C -90.2°C
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

-89.2°C is the correct factual response to “Where was the lowest temperature on Earth recorded”.

Q4165.What is meant by "Equinox"____________ .

Easy
A The shortest day
B The longest day
C Equal duration of day night
D none of these
World Records & Firsts PPSC 2022

Correct Answer: C

Meant by "Equinox"____________. is Equal duration of day night.

Q4166.SECP is the regulatory authority of _____.

Easy
A Stock Market
B Important and Export
C Media Business
D All of these
Books, Authors & Literature PPSC 2022

Correct Answer: A

SECP is the regulatory authority of Stock Market..

Q4167.Yellow river is also called :

Easy
A Red River
B The Huang He
C Green River
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

The Huang He is the correct factual response to “Yellow river is also called :”.

Q4168.Babylon is the old name of :

Easy
A Iraq
B Turkey
C Tunisia
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Iraq is the correct factual response to “Babylon is the old name of :”.

Q4169.Who was the founder of Apple :

Easy
A Steve Jobs
B Bill Gates
C Warren Buffet
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Steve Jobs is the correct factual response to “Who was the founder of Apple :”.

Q4170.Who was the co-founder of Apple

Easy
A Bill Gates
B Allen
C Alan Turing
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these is the correct factual response to “Who was the co-founder of Apple”.

Q4171.Narrow piece of land connecting larger land areaas and separating seas:

Easy
A Estuary
B Strait
C Ishtmus
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Ishtmus is the correct factual response to “Narrow piece of land connecting larger land areaas and separating seas:”.

Q4172.The demographic transition model started in:

Easy
A 1928
B 1929
C 1933
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

1929 is the correct factual response to “The demographic transition model started in:”.

Q4173.The Scientific cultivation of vegetables, fruits and lawn grass is called

Easy
A Apiculture
B Sericulture
C Horticulture
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

The Scientific cultivation of vegetables, fruits and lawn grass is called Horticulture.

Q4174.Which part of the Camera is analoguo to the retina in the human eye?

Easy
A Lens
B Film
C Aperture
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Film is the correct factual response to “Which part of the Camera is analoguo to the retina in the human eye”.

Q4175.Mural means ___

Easy
A Ancient writings
B Imagination
C Piece of art work
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Mural means Piece of art work.

Q4176.Turkish tribe created the Ottoman Empire in:

Easy
A Central -Asia
B Asia-Minor
C Anatolia
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Anatolia is the correct factual response to “Turkish tribe created the Ottoman Empire in:”.

Q4177.Which river is not flowing from Jammu &Kashmir

Easy
A Indus
B Beas
C Ravi
D None of these
General MCQs PMS 2022

Correct Answer: B

Beas is the correct factual response to “Which river is not flowing from Jammu &Kashmir”.

Q4178.The second most important layer of earth atmosphere is

Easy
A Mesosphere
B Troposphere
C Stratosphere
D None of these
General MCQs PMS 2022

Correct Answer: C

The second most important layer of earth atmosphere is Stratosphere.

Q4179.Which dam is situated on Haro river

Easy
A Khanpur
B Mangla
C Tanda
D None of these
General MCQs PMS 2022

Correct Answer: A

Khanpur is the correct factual response to “Which dam is situated on Haro river”.

Q4180.What is the new name of Kashmir Highway

Easy
A Ladakh Highway
B Srinagar Highway
C Poonch Highway
D None of these
Transport & Communication PMS 2022

Correct Answer: B

The new name of Kashmir Highway is Srinagar Highway.