Showing 4201–4220 of 5927

Q4201.Lahore resolution was second from Punjab by

Easy
A Ch. Rehmat Ali
B Abdullah Hussain
C Maulana Zafar Ali Khan
D None of these
General MCQs PMS 2022

Correct Answer: C

Maulana Zafar Ali Khan is the correct factual response to “Lahore resolution was second from Punjab by”.

Q4202.Who startedJihad Movement

Easy
A Shah Waliullah
B Syed Ahmad Shaheed
C Haji Shariat Ullah
D None of these
General MCQs PMS 2022

Correct Answer: B

Syed Ahmad Shaheed is the correct factual response to “Who startedJihad Movement”.

Q4203.Who is the first viceroy after 1857 war

Easy
A Harding
B Canning
C Curzon
D None of these
General MCQs PMS 2022

Correct Answer: B

Canning is the correct factual response to “Who is the first viceroy after 1857 war”.

Q4204.Who discovered Penicillin

Easy
A Alexandar Fleming
B Louis Pasteur
C Howard Florey
D None of these
International Organizations PMS 2022

Correct Answer: A

Alexandar Fleming is the correct factual response to “Who discovered Penicillin”.

Q4205.Block chain technology used in

Easy
A Cricket
B Crypto currency
C Bricks
D None of these
Countries, Capitals & Currencies PMS 2022

Correct Answer: B

Block chain technology used in Crypto currency.

Q4206.Which of the following flower is called Queen of Water

Easy
A Tulip
B Rose
C Lilly
D None of these
General MCQs PMS 2022

Correct Answer: C

Lilly is the correct factual response to “Which of the following flower is called Queen of Water”.

Q4207.The nonrenewable source of energy is

Easy
A Wind energy
B Solar energy
C Hydropower
D None of these
General MCQs PMS 2022

Correct Answer: D

The nonrenewable source of energy is None of these.

Q4208.The modern name of Shahjahanabad is

Easy
A Fatehpursikri
B Agra
C Purani Dilli
D None of these
General MCQs PMS 2022

Correct Answer: C

The modern name of Shahjahanabad is Purani Dilli.

Q4209.Baghdad pact was promulgated in 1955 and then after Iraq left it is also called

Easy
A SEATO
B CENTO
C Manila Pact
D None of these
General MCQs PMS 2022

Correct Answer: B

Baghdad pact was promulgated in 1955 and then after Iraq left it is also called CENTO.

Q4210.Rowlatt act was passed in

Easy
A 1915
B 1916
C 1919
D None of these
General MCQs PMS 2022

Correct Answer: C

1919 is the correct factual response to “Rowlatt act was passed in”.

Q4211.In which year Graham Bell invented telephone

Easy
A 1776
B 1876
C 1976
D None of these
Inventions & Discoveries PMS 2022

Correct Answer: B

1876 is the correct factual response to “In which year Graham Bell invented telephone”.

Q4212.Ronald Ross discovered the cause of

Easy
A Polio
B Malaria
C AIDS
D None of these
International Organizations PMS 2022

Correct Answer: B

Malaria is the correct factual response to “Ronald Ross discovered the cause of”.

Q4213.The Second largest desert of the world is

Easy
A Arabian
B Sahara
C Gobi
D Great Bear
World Records & Firsts PMS 2022

Correct Answer: A

The Second largest desert of the world is Arabian.

Q4214.The largest earth filled dam of the world is

Easy
A Tarbela
B Warsak
C Mangla
D Swan
World Records & Firsts PMS 2022

Correct Answer: A

The largest earth filled dam of the world is Tarbela.

Q4215.Nanga Parbat is the highest peak of

Easy
A Himalayan
B Karakoram
C Hindu kush
D Suleman Range
World Records & Firsts PMS 2022

Correct Answer: A

Himalayan is the correct factual response to “Nanga Parbat is the highest peak of”.

Q4216.Lowari Pass connects

Easy
A Dir with Chitral
B Dir with Mallakand
C Chitral with Swat
D Chitral with Malakand
General MCQs PMS 2022

Correct Answer: A

Dir with Chitral is the correct factual response to “Lowari Pass connects”.

Q4217.Rocks that contain fossils are

Easy
A Celandine Rocks
B Monzonite Rocks
C Sedimentary Rocks
D Dolerite Rocks
General MCQs PMS 2022

Correct Answer: C

Rocks that contain fossils are Sedimentary Rocks.

Q4218.Afforestation at large scale can be observed at

Easy
A Atlantic forest
B Amazon forest
C Borneo forest
D Sumatra forest
General MCQs PMS 2022

Correct Answer: B

Amazon forest is the correct factual response to “Afforestation at large scale can be observed at”.

Q4219.Study of life in outer space is known as

Easy
A Endobiology
B Exobiology
C Enterobiology
D Neobiology
General MCQs PMS 2022

Correct Answer: B

Study of life in outer space is known as Exobiology.

Q4220.Renowned Urdu writer Mushtaq Ahmad Yusufi by profession was

Easy
A Civil Servant
B News Caster
C Banker
D Publisher
World Economy & Finance PMS 2022

Correct Answer: C

Renowned Urdu writer Mushtaq Ahmad Yusufi by profession was Banker.