Showing 4221–4240 of 5927

Q4221.Average age of A and B is 30 years: that of B and C is 32 years: and the average ago of C and A is 34 years The age of C is

Easy
A 33 year
B 34 year
C 35 year
D 36 year
General MCQs PMS 2022

Correct Answer: D

Average age of A and B is 30 years: that of B and C is 32 years: and the average ago of C and A is 34 years The age of C is 36 year.

Q4222.In 2018 German Chancellor every year on

Easy
A Second time
B Third time
C Fourth time
D Fifth time
General MCQs PMS 2022

Correct Answer: C

Fourth time is the correct factual response to “In 2018 German Chancellor every year on”.

Q4223.On the advice of Prime Minister and Chief Minister President and Governor are bound to dissolve the assemblies with in

Easy
A 24 hour
B 48hour
C 72 hour
D 96 hour
World Politics & Government PMS 2022

Correct Answer: B

48hour is the correct factual response to “On the advice of Prime Minister and Chief Minister President and Governor are bound to dissolve the assemblies with in”.

Q4224.Vasco da Gama was the native of

Easy
A Protugal
B Spain
C France
D Italy
International Organizations PMS 2022

Correct Answer: A

Protugal is the correct factual response to “Vasco da Gama was the native of”.

Q4225.Karakoram Highway Between Pak and China was completed in

Easy
A 1975
B 1976
C 1977
D 1978
Transport & Communication PMS 2022

Correct Answer: D

1978 is the correct factual response to “Karakoram Highway Between Pak and China was completed in”.

Q4226.Tomb of khwaja Farid is in

Easy
A Kot Mitthan
B Pak Patan
C Multan
D Jhang
General MCQs PMS 2022

Correct Answer: A

Kot Mitthan is the correct factual response to “Tomb of khwaja Farid is in”.

Q4227.China have claim on part of Indian Province of

Easy
A Arunachal Paradesh
B Madihya Paradesh
C Himachal Parahesh
D United Province
General MCQs PMS 2022

Correct Answer: A

Arunachal Paradesh is the correct factual response to “China have claim on part of Indian Province of”.

Q4228.The political term Shadow cabinet stands for

Easy
A A cabinet of ministers specialized in their fields
B A group of specialized criticsin the official opposition party
C A caninet of unelected technocrats
D A group of ministers who are very close to prime minister
Symbols, Nicknames & Abbreviations PMS 2022

Correct Answer: B

The political term Shadow cabinet stands for A group of specialized criticsin the official opposition party.

Q4229.The Lengthiest written constitution of the world is

Easy
A British Constitution
B Indian Constitution
C Chinese Constitution
D French constitution
General MCQs PMS 2022

Correct Answer: B

The Lengthiest written constitution of the world is Indian Constitution.

Q4230.The word REX stands for

Easy
A The King
B The Crown
C The Court
D The Parliament
World Politics & Government PMS 2022

Correct Answer: A

The word REX stands for The King.

Q4231.Kyoto Protocol came into force in

Easy
A 2003
B 2005
C 2006
D 2007
General MCQs PMS 2022

Correct Answer: B

2005 is the correct factual response to “Kyoto Protocol came into force in”.

Q4232.Hugo Shavez was leader of

Easy
A Brazil
B Cuba
C Venzuela
D Haiti
General MCQs PMS 2022

Correct Answer: C

Venzuela is the correct factual response to “Hugo Shavez was leader of”.

Q4233.SAPTA is a trade agreement by

Easy
A ASEAN Nations
B APEC Naions
C SAARC Naions
D EU Nations
International Organizations PMS 2022

Correct Answer: C

SAARC Naions is the correct factual response to “SAPTA is a trade agreement by”.

Q4234.Dome of Rock is located in

Easy
A Jerusalem
B Lebanon
C Jordan
D Iraq
International Cities & Capitals PMS 2022

Correct Answer: A

Dome of Rock is located in Jerusalem.

Q4235.In MS -Word what does a ruler help?

Easy
A To set tabs
B To set indents
C To change page margins
D All of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

All of these is the correct factual response to “In MS -Word what does a ruler help”.

Q4236.Which of the following is not a vestigial organ?

Easy
A Coccyx
B Appendlx
C Eyelid
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Eyelid is not a vestigial organ.

Q4237.Coal and gas burning causes:

Easy
A Dust
B Smog
C Fog
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Smog is the correct factual response to “Coal and gas burning causes:”.

Q4238.Who was the first Turkish ruler in sub-continent:

Easy
A Qutbuddin Aibak
B
C
D Lecturer Urdu (
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Qutbuddin Aibak is the correct factual response to “Who was the first Turkish ruler in sub-continent:”.

Q4239.Mount Logan is in:

Easy
A US
B Canada
C Mexcio
D italy
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Canada is the correct factual response to “Mount Logan is in:”.

Q4240.Autopsy is taking tissue from:

Easy
A Living body
B Dead body
C Epitope
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Dead body is the correct factual response to “Autopsy is taking tissue from:”.