Showing 4241–4260 of 5927

Q4241.Odd and end means:

Easy
A Dispute
B Difficult
C Remnants
D Excuse
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Remnants is the correct factual response to “Odd and end means:”.

Q4242.Change the following statement into indirect speech; He said "Let us go for the morning walk

Easy
A He proposed us to go for the morning walk
B He ordered us to go gor the morning walk
C He ordered that they should go for the morning walk
D He proposed that they should go for the morning walk
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

He proposed that they should go for the morning walk is the correct factual response to “Change the following statement into indirect speech; He said "Let us go for the morning walk”.

Q4243.Misaq-e- Madina was signed between Muslims and

Easy
A Chritians
B Jews
C Syriana
D Romans
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Jews is the correct factual response to “Misaq-e- Madina was signed between Muslims and”.

Q4244.Headquarters of UNO are situated at:

Easy
A
B New York
C
D
International Institutions & Headquarters PPSC 2022

Correct Answer: B

New York is the correct factual response to “Headquarters of UNO are situated at:”.

Q4245.The world smallest parliament is in which country?

Easy
A
B Micronesia
C
D
World Politics & Government PPSC 2022

Correct Answer: B

Micronesia is the correct factual response to “The world smallest parliament is in which country”.

Q4246.The seat of the catholic church is in which country?

Easy
A
B
C Vatican City
D
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Vatican City is the correct factual response to “The seat of the catholic church is in which country”.

Q4247.Bronze is an alloy of :

Easy
A Cooper-Tin
B
C
D
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Cooper-Tin is the correct factual response to “Bronze is an alloy of :”.

Q4248.The study of insects is called:

Easy
A Paleontology
B Entomology
C Parasitology
D Immunology
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Entomology is the correct factual response to “The study of insects is called:”.

Q4249.Wheel within a wheel means.

Easy
A Easy task
B Complex situation
C Uniform situation
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Complex situation is the correct factual response to “Wheel within a wheel means.”.

Q4250.Convert to indirect form: He said "Hurra! We have won the match"?

Easy
A He exclaimed with joy that they had won the match
B He told them that they had won the match
C He asked if they had won the match
D He exclaimed that they have won the match
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

He exclaimed with joy that they had won the match is the correct factual response to “Convert to indirect form: He said "Hurra! We have won the match"”.

Q4251.The Non- Muslim member of Punjab Boundry Commission was:

Easy
A Karan Singh
B Teja Singh
C Jeta Singh
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Teja Singh is the correct factual response to “The Non- Muslim member of Punjab Boundry Commission was:”.

Q4252.Shandur polo festival held every year in which month:

Easy
A May
B June
C July
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

July is the correct factual response to “Shandur polo festival held every year in which month:”.

Q4253.The demand for a separate electorate for Indian Muslims was first Accepted in the Act of.

Easy
A 1909
B 1916
C 1931
D 1935
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

1909 is the correct factual response to “The demand for a separate electorate for Indian Muslims was first Accepted in the Act of.”.

Q4254.According to the Pluralists one of the important limitations on sovereignty is:

Easy
A International Law
B Written Constitutation
C Political Parties
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

International Law is the correct factual response to “According to the Pluralists one of the important limitations on sovereignty is:”.

Q4255.Minimum age for candidates of Senate is.

Easy
A 25 years
B 30 years
C 35 years
D 18 years
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

30 years is the correct factual response to “Minimum age for candidates of Senate is.”.

Q4256."Hujjat ul Balagha"was written by?

Easy
A Sir Syed Ahmed Khan
B Shah Wali Ullah
C Syed Ahmed
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Shah Wali Ullah is the correct factual response to “"Hujjat ul Balagha"was written by”.

Q4257.Nawab Waqar-ul-Mulk became secretary of the Board of Trustees Aligarh in the year:

Easy
A 1906
B 1907
C 1908
D 1909
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

1907 is the correct factual response to “Nawab Waqar-ul-Mulk became secretary of the Board of Trustees Aligarh in the year:”.

Q4258.Sharif Report was published on:

Easy
A 1930
B 1934
C 1939
D 1943
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

1939 is the correct factual response to “Sharif Report was published on:”.

Q4259.The Social Contract theory paved the way for:

Easy
A Introduction of direct democracy
B Democracy
C Rise of absolute monarchy
D None of these
World Politics & Government PPSC 2022

Correct Answer: B

Democracy is the correct factual response to “The Social Contract theory paved the way for:”.

Q4260.In which type of Government periodic and day-to-day responsibility is present:

Easy
A Monarchy
B Parliamentary System
C Constitutional democracy
D None of these
World Politics & Government PPSC 2022

Correct Answer: B

Parliamentary System is the correct factual response to “In which type of Government periodic and day-to-day responsibility is present:”.