General Knowledge — All MCQs
5927 questions available
Q4261.Who was the founder of the analytical school of thought?
Correct Answer: B
John Austin is the correct factual response to “Who was the founder of the analytical school of thought”.
Q4262.Monistic concept of sovereignty is called:
Correct Answer: A
Legal theory of sovereignty is the correct factual response to “Monistic concept of sovereignty is called:”.
Q4263.The author of the famous book, "Nuclear Weapons and Foreign Policy" is:
Correct Answer: B
Henry Kissinger is the correct factual response to “The author of the famous book, "Nuclear Weapons and Foreign Policy" is:”.
Q4264.When Right to Proxy Vote abolished in UK:
Correct Answer: B
1868 is the correct factual response to “When Right to Proxy Vote abolished in UK:”.
Q4265.The builders of constitution is USA rejects the provision that it became the corner state for:
Correct Answer: A
Political Parties is the correct factual response to “The builders of constitution is USA rejects the provision that it became the corner state for:”.
Q4266.The concept of 'Separation of Powers'was given by:
Correct Answer: B
Montesquieu is the correct factual response to “The concept of 'Separation of Powers'was given by:”.
Q4267.According to Karl Mrx liberty is:
Correct Answer: A
Free will is the correct factual response to “According to Karl Mrx liberty is:”.
Q4268.Ara Al-Madina al-Fadila was written by:
Correct Answer: A
Ara Al-Madina al-Fadila was written by Al Farabi.
Q4269.Who said 'Man is a social animal?
Correct Answer: A
Aristotle is the correct factual response to “Who said 'Man is a social animal”.
Q4270.Parliamentary Governments are also known as.
Correct Answer: C
Responsible Government is the correct factual response to “Parliamentary Governments are also known as.”.
Q4271.The monistic theory of sovereignty holds that:
Correct Answer: B
The sovereignty reside in the state alone is the correct factual response to “The monistic theory of sovereignty holds that:”.
Q4272.Which English philosopher promotes liberalism?
Correct Answer: B
Locke is the correct factual response to “Which English philosopher promotes liberalism”.
Q4273.Those who deny freedom to others deserve it not for themselves; and under a just God, cannot long retain it.
Correct Answer: B
Abraham Lincoln is the correct factual response to “Those who deny freedom to others deserve it not for themselves; and under a just God, cannot long retain it.”.
Q4274.Rigid and written constitution is present in which type of state?
Correct Answer: B
Federal is the correct factual response to “Rigid and written constitution is present in which type of state”.
Q4275.Who is never an infant in Britain"
Correct Answer: B
King/Queen is the correct factual response to “Who is never an infant in Britain"”.
Q4276.No constitution no state concept is propounded by?
Correct Answer: B
Locke is the correct factual response to “No constitution no state concept is propounded by”.
Q4277.The General Will is the political concept of?
Correct Answer: D
Rousseau is the correct factual response to “The General Will is the political concept of”.
Q4278.Which of the following does not fall within the purview of political liberty?
Correct Answer: C
Right to move the court for the enforcement of rights is the correct factual response to “Which of the following does not fall within the purview of political liberty”.
Q4279.Lord Bruce uses the approach of:
Correct Answer: A
Observational is the correct factual response to “Lord Bruce uses the approach of:”.
Q4280.The modern state is:
Correct Answer: A
National state is the correct factual response to “The modern state is:”.