Showing 4341–4360 of 5927

Q4341.Which of the following was Contemporary of Eight Indian Ruler?

Easy
A Ameer khusro
B Iltutmish
C Balban
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Ameer khusro is the correct factual response to “Which of the following was Contemporary of Eight Indian Ruler”.

Q4342.President Johnson made a Policy regarding Poverty Alleviation. This act is known as?

Easy
A Peace Prosperity Act
B Economic Opportunity Act
C Great Economic Act
D None of these
World Politics & Government PPSC 2022

Correct Answer: B

President Johnson made a Policy regarding Poverty Alleviation. This act is known as Economic Opportunity Act.

Q4343.When Qutub ud din Aibek official announcement Delhi Sultanate ?

Easy
A 1205
B 1206
C 1207
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

1206 is the correct factual response to “When Qutub ud din Aibek official announcement Delhi Sultanate”.

Q4344.Artistic Litrary Musical and Intellectual Movement Orginated in Europe?

Easy
A Romanticism
B Articism
C Mysticism
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Romanticism is the correct factual response to “Artistic Litrary Musical and Intellectual Movement Orginated in Europe”.

Q4345.Which King Started Khumb ka Mela?

Easy
A Arunasva
B Yashovarman
C Harshavardhana
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Harshavardhana is the correct factual response to “Which King Started Khumb ka Mela”.

Q4346.When,did Japan Attack Russian?

Easy
A 1901
B 1903
C 1905
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

1905 is the correct factual response to “When,did Japan Attack Russian”.

Q4347.prior to 19th century Ottoman empire main rival was?

Easy
A Poland
B Germany
C RUSSIA
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Prior to 19th century Ottoman empire main rival was RUSSIA.

Q4348.Iberian Peninsula Muslim forced conversion to Christianity:

Easy
A Ethnicity
B Conversos
C Moriscos
D None of these
International Organizations PPSC 2022

Correct Answer: C

Moriscos is the correct factual response to “Iberian Peninsula Muslim forced conversion to Christianity:”.

Q4349.President Muhammad A1 Gaddafi belong to which country?

Easy
A Libya
B Iran
C Syria
D None of these
World Politics & Government PPSC 2022

Correct Answer: A

Libya is the correct factual response to “President Muhammad A1 Gaddafi belong to which country”.

Q4350.Military commander of Sultan Abdul Hameed?

Easy
A Kamal Pasha
B Sarwat Ud din
C Hassan Pasha
D None of these'
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Hassan Pasha is the correct factual response to “Military commander of Sultan Abdul Hameed”.

Q4351.Ibn-e- Sina Was born in:

Easy
A Shabshan
B Samarand
C Bukhara
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Bukhara is the correct factual response to “Ibn-e- Sina Was born in:”.

Q4352.Mesopotamia word originated from:

Easy
A Sumerian
B Greek
C Latin
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Greek is the correct factual response to “Mesopotamia word originated from:”.

Q4353.Mesopotamia means:

Easy
A Land Between Oceans
B Land Between Seas
C Land between two rivers
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Land between two rivers is the correct factual response to “Mesopotamia means:”.

Q4354.John Marshal excavated Mohenjodaro in :

Easy
A 1920
B 1921
C 1922
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

1922 is the correct factual response to “John Marshal excavated Mohenjodaro in :”.

Q4355.Gandhara Civilization belong to which religion?

Easy
A Buddhism
B Hindusim
C Christian
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Buddhism is the correct factual response to “Gandhara Civilization belong to which religion”.

Q4356.When US President Franklin Roosevelt Introduced Day performance of Government?

Easy
A 1933
B 1934
C 1935
D None of these
World Politics & Government PPSC 2022

Correct Answer: A

1933 is the correct factual response to “When US President Franklin Roosevelt Introduced Day performance of Government”.

Q4357.Zahir ud din Babur buried near the Garden?

Easy
A Farghana
B Baghdad
C Kabul
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Kabul is the correct factual response to “Zahir ud din Babur buried near the Garden”.

Q4358.Who introduced modern history of Philosophy

Easy
A Dr Gibbon
B John lock
C Rene Descartes
D All of these
International Organizations PPSC 2022

Correct Answer: C

Rene Descartes is the correct factual response to “Who introduced modern history of Philosophy”.

Q4359.Father of History of Psychology?

Easy
A Herodotus
B Edward Gibbon
C Wilhem Wundt
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Wilhem Wundt is the correct factual response to “Father of History of Psychology”.

Q4360.Nadir Shah belong to which country :

Easy
A Iran
B Afghanistan
C Tunisia
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Iran is the correct factual response to “Nadir Shah belong to which country :”.