Showing 4361–4380 of 5927

Q4361.Anglo Afghan Treaty was concluded in?

Easy
A 1912
B 1915
C 1919
D Noné of these
International Treaties & Agreements PPSC 2022

Correct Answer: C

1919 is the correct factual response to “Anglo Afghan Treaty was concluded in”.

Q4362.the civil government of Turkey was formed in?

Easy
A 1923
B 1924
C 1922
D None of these
World Politics & Government PPSC 2022

Correct Answer: A

1923 is the correct factual response to “the civil government of Turkey was formed in”.

Q4363.Ali Wardi the Nawak of Bengal Invaded Germany?

Easy
A 1740
B 1750
C 1760
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

1740 is the correct factual response to “Ali Wardi the Nawak of Bengal Invaded Germany”.

Q4364.After Trafalgar battle which European country dominant naval superiority?

Easy
A Germany
B Italy
C France
D None Of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

France is the correct factual response to “After Trafalgar battle which European country dominant naval superiority”.

Q4365.OPEC was founded in

Easy
A 1960
B 1970
C 19280
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

1960 is the correct factual response to “OPEC was founded in”.

Q4366.Last ruler of Ummayad Dynasty?

Easy
A Abdul Malik
B A1 Haktm II
C Marwan II
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Marwan II is the correct factual response to “Last ruler of Ummayad Dynasty”.

Q4367.Who wrote the book A manual for writers of research Papers ,Theses , and dissertation

Easy
A Turabian
B Hemingway
C Herodotus
D None of these
Books, Authors & Literature PPSC 2022

Correct Answer: A

Turabian wrote the book A manual for writers of research Papers,Theses, and dissertation.

Q4368.Hegel Dialectical method related to :

Easy
A Thesis
B Contradictory process between opposing side
C Anti Thises
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Contradictory process between opposing side is the correct factual response to “Hegel Dialectical method related to :”.

Q4369.Which Pakistani Cricket player awarde Sitara-e-Imtiaz after his death ?

Easy
A Khalid Wazir
B Zafar Sarfraz
C Akhtar Sarfraz
D Abdul Qadir
Awards & Prizes PPSC 2022

Correct Answer: D

Abdul Qadir is the correct factual response to “Which Pakistani Cricket player awarde Sitara-e-Imtiaz after his death”.

Q4370.Which Pakistani climber died recently with foreign climbers at K-2

Easy
A Sajid Sadpara
B Mohammad Ali Sadpara
C Gulzar Ahmad Sadpara
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Mohammad Ali Sadpara is the correct factual response to “Which Pakistani climber died recently with foreign climbers at K-2”.

Q4371.Kirthar Hills are located in

Easy
A Punjab
B Sindh
C KPK
D Gilgit Baltistan
International Cities & Capitals PPSC 2022

Correct Answer: B

Kirthar Hills are located in Sindh.

Q4372.Pakpattan is situated on the bank of which river ?

Easy
A Chenab
B Satluj
C Ravi
D Jehlum
World Economy & Finance PPSC 2022

Correct Answer: B

Satluj is the correct factual response to “Pakpattan is situated on the bank of which river”.

Q4373.The highest peak of salt range is ?

Easy
A Nanga Parbat
B Sakesar
C Malka Parbat
D None of these
World Records & Firsts PPSC 2022

Correct Answer: B

The highest peak of salt range is Sakesar.

Q4374.Highest point of Hindu Kash range ?

Easy
A Nanga Parbat
B K-2
C Tirich Mir
D Mount Everest
World Records & Firsts PPSC 2022

Correct Answer: C

Tirich Mir is the correct factual response to “Highest point of Hindu Kash range”.

Q4375.The capital of Gilgit Baltistan is

Easy
A Pamir
B Gilgit
C Hunza
D Baltistan
Countries, Capitals & Currencies PPSC 2022

Correct Answer: B

The capital of Gilgit Baltistan is Gilgit.

Q4376.Kallar Kahar lake is situated in which district :

Easy
A Chakwal
B Khusab
C Mianwali
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Chakwal is the correct factual response to “Kallar Kahar lake is situated in which district :”.

Q4377.Which of the disease create problem in blood clotting

Easy
A Thalassemia
B Anemia
C Hemophilia
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Hemophilia is the correct factual response to “Which of the disease create problem in blood clotting”.

Q4378.The only country which shares border with Canada

Easy
A USA
B Poland
C Mexico
D None of thse
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

USA is the correct factual response to “The only country which shares border with Canada”.

Q4379.Basic is .............language

Easy
A a procedural
B an object oriented
C Both A and B
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

A procedural is the correct factual response to “Basic is.............language”.

Q4380.The purest form of water is :

Easy
A Rain Water
B Lake water
C Water Water
D Sea water
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Rain Water is the correct factual response to “The purest form of water is :”.