Showing 421–440 of 2791

Q421.Synonym of "Ambiguous":

Easy
A Clear
B Uncertain
C Obvious
D Definite
Vocabulary CSS

Correct Answer: B

"Ambiguous" means open to more than one interpretation.

Q422.Synonym of "Ardent":

Easy
A Cold
B Passionate
C Indifferent
D Lazy
Vocabulary PPSC

Correct Answer: B

"Ardent" means very enthusiastic or passionate.

Q423.Synonym of "Austere":

Medium
A Luxurious
B Severe
C Lavish
D Comfortable
Vocabulary FPSC

Correct Answer: B

"Austere" means severe or strict in manner.

Q424.Synonym of "Brevity":

Medium
A Length
B Briefness
C Detail
D Elaboration
Vocabulary CSS

Correct Answer: B

"Brevity" means concise and exact use of words.

Q425.Synonym of "Capricious":

Hard
A Stable
B Unpredictable
C Consistent
D Reliable
Vocabulary PMS

Correct Answer: B

"Capricious" means given to sudden changes of mood.

Q426.Synonym of "Clemency":

Medium
A Harshness
B Mercy
C Cruelty
D Punishment
Vocabulary PPSC

Correct Answer: B

"Clemency" means mercy and leniency.

Q427.Synonym of "Cogent":

Hard
A Weak
B Convincing
C Unclear
D Irrelevant
Vocabulary CSS

Correct Answer: B

"Cogent" means clear, logical, and convincing.

Q428.Synonym of "Complacent":

Medium
A Anxious
B Self-satisfied
C Worried
D Restless
Vocabulary PMS

Correct Answer: B

"Complacent" means showing smugness about one's achievements.

Q429.Synonym of "Concur":

Easy
A Disagree
B Agree
C Debate
D Oppose
Vocabulary PPSC

Correct Answer: B

"Concur" means to be of the same opinion.

Q430.Synonym of "Condone":

Medium
A Punish
B Excuse
C Condemn
D Accuse
Vocabulary CSS

Correct Answer: B

"Condone" means to accept or overlook bad behavior.

Q431.Synonym of "Contempt":

Easy
A Respect
B Scorn
C Admiration
D Praise
Vocabulary PMS

Correct Answer: B

"Contempt" means the feeling that something is worthless.

Q432.Synonym of "Credulity":

Hard
A Skepticism
B Gullibility
C Wisdom
D Doubt
Vocabulary CSS

Correct Answer: B

"Credulity" means a tendency to be too ready to believe things.

Q433.Synonym of "Cryptic":

Medium
A Clear
B Mysterious
C Obvious
D Open
Vocabulary PPSC

Correct Answer: B

"Cryptic" means having a meaning that is mysterious or obscure.

Q434.Synonym of "Cunning":

Easy
A Naive
B Crafty
C Honest
D Simple
Vocabulary FPSC

Correct Answer: B

"Cunning" means having or showing skill in achieving one's ends by deceit.

Q435.Synonym of "Dearth":

Medium
A Abundance
B Scarcity
C Plenty
D Excess
Vocabulary CSS

Correct Answer: B

"Dearth" means a scarcity or lack of something.

Q436.Synonym of "Deceptive":

Easy
A Honest
B Misleading
C True
D Sincere
Vocabulary PMS

Correct Answer: B

"Deceptive" means giving an appearance or impression different from the true one.

Q437.Synonym of "Denounce":

Medium
A Praise
B Condemn
C Support
D Approve
Vocabulary PPSC

Correct Answer: B

"Denounce" means to publicly declare to be wrong or evil.

Q438.Antonym of "Acrimony":

Hard
A Bitterness
B Cordiality
C Anger
D Hate
Vocabulary CSS

Correct Answer: B

"Acrimony" means bitterness; its antonym is "cordiality" (warmth).

Q439.Antonym of "Adroit":

Medium
A Skilled
B Clumsy
C Expert
D Clever
Vocabulary CSS

Correct Answer: B

"Adroit" means clever or skillful; its antonym is "clumsy".

Q440.Antonym of "Affluent":

Easy
A Rich
B Poor
C Wealthy
D Prosperous
Vocabulary PPSC

Correct Answer: B

"Affluent" means wealthy; antonym is "poor".